Quantcast
THE STREAM

Δεκτή έγινε από την κυβέρνηση τροπολογία για φορολογικές απαλλαγές στο Άγιο Όρος

Πληρώνεις κάτι λιγότερο με το σταυρό στο χέρι


THE NEWSROOM · 4 Αυγούστου 2017

Εάν ο διαχωρισμός Εκκλησιάς – Κρατους αναφέρεται στο σενάριο όπου η Εκκλησία θα αποτελεί από μόνη της κράτος, τότε βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο, αφού έγινε δεκτή από την κυβέρνηση η τροπολογία για φορολογικές απαλλαγές στις μονές του Αγίου όρους, αφού ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, αποφάσισε να την εντάξει στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεοπτικών διαφημήσεων.

Συγκεκριμένα η βουλευτική τροπολογία που επιφέρει φορολογική απαλλαγή ακινήτων των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους από υποθέσεις που εκκρεμούν προς καταλογισμό είχε κατατεθεί αρχικά την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Τότε η αρμόδια υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου είχε τοποθετηθεί θετικά για την τροπολογία, όμως δεν την είχε κάνει αποδεκτή, ζητώντας περισσότερο χρόνο για να μελετήσει τις επιβαρύνσεις που επιφέρει στον προϋπολογισμό.

Τελικά η τροπολογία βρήκε σύμφωνο το Νίκο Παππά, ο οποίος την έκανε δεκτή και την εισήγαγε στο νομοσχεδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεοπτικών διαφημίσεων, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα. Την τροπολογία συνυπογράφουν οι βουλευτές, Πάνος Σκουρολιάκος (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργος Λαζαρίδης (ΑΝΕΛ) και Γιάννης Σαρίδης (Ένωση Κεντρώων) και αφορά σε φορολογική απαλλαγή από παλαιές επιβαρύνσεις για Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) και το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) σε εκκρεμείς υποθέσεις ακινήτων των Ιερών Μονών το Αγίου Όρους, εντός ή εκτός αυτού.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Best of internet