Quantcast
THE STREAM

Μέχρι και εννέα μισθούς θα μπορείς να σηκώνεις κάθε μήνα με τη νέα χαλάρωση των capital controls

Επιτέλους τα capital controls άγγιξαν την απόλυτη καλοκαιρινή χαλάρωση με περιθώριο ανάληψης 1800 ευρώ το μήνα


THE NEWSROOM · 4 Αυγούστου 2017

ΩΣΑΝΝΑ, rejoice και ζήτω ουρλιάζουν οι αγορές με την τελευταία χαλάρωση των capital control στον τόπο μας, γεγονός που επισφραγίζει το κλίμα απόλυτης εμπιστοσύνης που υπάρχει στους πολίτες και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, από την 1η Σεπτεμβρίου θα μπορεί κανείς να κάνει ανάληψη μέχρι και χίλια οκτακόσια ευρώ (1800), δηλαδή περίπου 9 μηνιάτικα μέσα σε ένα μήνα. Όπως διαβάζουμε στο capital.gr:

Στο σκέλος των ιδιωτών, ουσιαστικά με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών αυξάνεται  το εβδομαδιαίο όριο ανάληψης μετρητών στα 450, από 420 σήμερα. Δεν προβλέπεται εβδομαδιαίο ποσό στην απόφαση αλλά ορίζεται ότι η διαχείριση ανάληψης του συνολικού ποσού των 1.800 ευρώ ανά μήνα μπορεί να γίνεται σωρευτικά.

“Μετρητά που δεν αναλήφθηκαν κάποια ημέρα ή ημέρες μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως του ποσού των χιλίων οκτακοσίων ευρώ (1.800) ανά ημερολογιακό μήνα” αναφέρει η απόφαση.

Μέχρι τώρα μπορούσε κανείς να σηκώνει μέχρι και 840 ευρώ ανα 14 ημέρες, δηλαδή 1680 ευρώ ανά 28 ημέρες. Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο κοσμοϊστορική είναι αυτή η τελευταία χαλάρωση, όπου θα μπορεί κανείς (εάν έχει τα χρήματα) να “τραβάει” 1800 ευρώ κάθε 30-31 ημέρες, αντί για 1680 κάθε 28 ημέρες.

 

Ραντεβού στα ATM

 

Best of internet