Quantcast
THE STREAM

Νορβηγοί ακροδεξιοί μπέρδεψαν καθίσματα λεωφορείου με γυναίκες που φορούν μπούργκα

Άμεση εξολόθρευση όλων των αλλόθρησκων καθισμάτων λεωφορείων


THE NEWSROOM · 2 Αυγούστου 2017

Tην απολύτως σκοτεινή πλευρά του ίντερνετ, η οποία φαίνεται να ανθίζει στα κλειστά γκρουπ του facebook στα οποία η ηλιθιότητα μοιάζει να είναι αυτοφυής χλωρίδα, φρόντισε να τονίσει ένα τρολ από τη Νορβηγία, ο οποίος μια μέρα που βαριόταν αποφάσισε να ποστάρει σε ένα κλειστό γκρουπ με ακροδεξιούς αυτή τη φωτογραφία:

Αυτό που με πρώτη ματιά μοιάζει με πέντε γυναίκες με μπούργκες μέσα σε ένα λεωφορείο, πυροδότησε κατευθείαν μια έντονη συζήτηση από αποπροσανατολισμένους Νορβηγοτζιχαντιστές του Χριστιανισμού και της σκανδιναβικής υπεροχής. Με λεζάντα που γράφει «Τι πιστεύει ο κόσμος για αυτό;», ο χρήστης Johan Slattavik δημοσίευσε τη φωτογραφία προφανώς για να εξερευνήσει πόσο τυφλό είναι το ίντερνετ με αφορμή μάλιστα την πρόσφατη συζήτηση που αφορά στην απαγόρευση της μπούργκας στη Νορβηγία. Όπως μεταφράζει τα σχόλια ένα τοπικό website, οι περισσότεροι χρήστες φαίνεται να τσίμπησαν, σχολιάζοντας «Φαίνεται πολύ τρομακτικό, θα έπρεπε να απαγορευτεί. Δε μπορείς να ξέρεις ποιος είναι κάτω από τη μπούργκα. Θα μπορούσαν να είναι τρομοκράτες με όπλα». Άλλοι το περιέγραψαν ως «τρομακτικό» και «τραγικό».

Φυσικά, αν ρίξει έστω και μια δεύτερη ματιά στη φωτογραφία καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι δεν απεικονίζει γυναίκες με μπούργκες, αλλά απλές θέσεις λεωφορείου. Όπως δήλωσε ο Joahn Slattvik, δημοσίευσε την αρχική φωτογραφία στο γκρουπ ένα βράδυ που βαριόταν και αποφάσισε να παίξει ένα «παιχνίδι», αφού  ήταν περίεργος να δει εάν θα το «έτρωγε» ο κόσμος. Φυσικά δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόταν τέτοιο τσιμπούσι από τους ισλαμοφοβικούς του γκρουπ, αφού δήλωσε σοκαρισμένος με το πόσοι άνθρωποι πίστεψαν ότι πρόκειται πράγματι για γυναίκες με μπούργκα.

Η όλη περίπτωση έγινε viral όταν ένας άλλος χρήστης δημοσίευσε screenshot του αρχικού post στο facebook. O Slndre Beyer δήλωσε ότι ο ίδιος μάλλον πέρασε τη δοκιμασία, αφού η πρώτη του εντύπωση ήταν ότι η φωτογραφία απεικονίζει μια παρέα από darth vader σε ένα λεωφορείο.

Hva skjer når det legges ut et bilde av noen tomme busseter på en brungrumsete gruppe på Facebook og nesten alle tror de ser en gjeng med burka ?😳

Posted by Sindre Beyer on Freitag, 28. Juli 2017

Η Νορβηγία είναι μια από τις χώρες της Ευρώπης όπου προτάθηκε η απαγόρευση της μπούργκας και της νικαμπ, αλλά αυτές οι απαγορεύσεις έχουν αντιμετωπίσει κριτική από όσους υποστηρίζουν ότι θα αυτές οι απαγορεύσεις θα απομόνωναν ακόμη περισσότερο τους μουσουλμάνους μετανάστες. Μια καλή ιδέα πάντως θα ήταν να απαγορεύσουν και τις θέσεις λεωφορείου που μοιάζουν ύποπτες.

Πηγή: Washington Post

Best of internet