Quantcast
THE STREAM

Για πέντε ολόκληρα λεπτά έγινε μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ ο Χάρρυ Κλυνν

Μάλλον το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης το μετάνιωσε κατευθείαν


THE NEWSROOM · 2 Αυγούστου 2017

Μια κάποια ένταση και ανησυχία φαίνεται να έχει τυλίξει το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, μιας και οι συνεχείς διοικητικές ανακατατάξεις και οι τριβές στα καμαρίνια φαίνεται ότι περνάνε προς τα έξω. Συγκεκριμένα, με την πέμπτη θέση του ΔΣ της ΕΡΤ κενή, η διοίκηση φαίνεται ότι χτες το βράδυ της Τρίτης, η διοίκηση είχε την ιδέα να καλύψει την κενή θέση του ΔΣ βάζοντας ως πέμπτο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της δημόσιας τηλεόρασης την ψύχραιμη φωνή του Βασίλη Τριανταφυλλίδη, κατά κόσμον Χάρρυ Κλύνν, ο οποίος ήδη από την εποχή των πρώτων μνημονίων είχε μια εξόχως αντικειμενική, μα πάνω απ’ όλα ψύχραιμη και μετριοπαθή στάση:

 

Στις 20.29 το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι θα καλύψει την πέμπτη θέση που είχε μείνει κενή και στις 20.43 ενημέρωσε ότι έγινε λάθος, με αποτέλεσμα μάλλον την πιο βραχύβιο διορισμό ever. Μέσα σε πέντε λεπτά αφ’ ότου διορίστηκε ο Χάρρυ Κλύνν στην ΕΡΤ, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής άλλαξε γνώμη και πήρε πίσω τον διορισμό.

Στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου έχει ήδη αναλάβει ο Βασίλης Κωστόπουλος, ενώ αναμένεται να εγκατασταθεί στο Ραδιομέγαρο και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Γιώργος Θαλασσινός. Εντωμεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής υπέβαλλε την παραίτησή του στη χτεσινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι αρμοδιότητές του στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, μετά και την επιλογή του νομικού κ. Βασίλη Κωστόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ύστερα από διαγωνισμό και ομόφωνη έγκριση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς προσπάθησε να πείσει τον Διονύση Τσακνή να μην εγκαταλείψει την ΕΡΤ, ενώ, σύμφωνα πάντα με την Καθημερινή, αναμένεται συνάντηση τις επόμενες ημέρες με θέμα τις αρμοδιότητες του προέδρου της ΕΡΤ. Καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου αναμένεται να αναλάβει ο Γιώργος Θαλασσινός, ο οποίος έχει χρηματίσει διευθυντής στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Planet και Μελωδία, ενώ ήταν διευθυντής προγράμματος στον 902 Αριστερά στα FM.

Best of internet