Quantcast
THE STREAM

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο Τάσος Μαντέλης για τις μίζες από την Siemens

Άλλος ένας υπουργός του ΠΑΣΟΚ της περιόδου του Σημίτη που καταδικάστηκε για χρηματισμό


Ομόφωνα ένοχος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κρίθηκε από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης για την υπόθεση των χρημάτων που είχε λάβει από τη Siemens. Οι εφέτες έκριναν ότι το αδίκημα της δωροδοκίας, το οποίο επίσης βάρυνε τον πρ. υπουργό, έχει παραγραφεί.

Έπειτα από πολύμηνη διαδικασία, οι δικαστές ομόφωνα έκριναν ότι τα 450.000 γερμανικά μάρκα που είχαν εμβασθεί από τη γερμανική εταιρεία σε λογαριασμό του κουμπάρου του κ. Μαντέλη, Γιώργου Τσουγκράνη, ήταν το δώρο του υπουργού Μεταφορών επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ για τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ που υπεγράφη το 1997. Τα χρήματα μπήκαν, με δυο εμβάσματα, το 1998 και το 2000, από τα μαύρα ταμεία της Siemens σε τραπεζικό λογαριασμό με τον κωδικό Roccos.

Το δικαστήριο ομόφωνα αθώωσε τον κ. Τσουγκράνη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και για δωροδοκία που του είχε απαγγελθει με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς κρίθηκε ότι δεν είχε δόλο με τις ενέργειες του.

Αθώα ελλείψει δόλου κρίθηκε και η πρώην εφοριακός Αντωνία Μάρκου.

 

Φήμες λένε ότι υπάρχει κάποιο στέλεχος του σημιτικού ΠΑΣΟΚ που ΔΕΝ έχει εμπλακεί και καταδικαστεί για κάποιο σκάνδαλο χρηματισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Best of internet