Quantcast
THE STREAM

Άκυρο έριξε ο Κώστας Πελετίδης στον Πατούλη για φιλανθρωπική δράση με τον ΣΚΑΪ

Ο δήμαρχος Πάτρας απέρριψε διοργανώσεις τύπου «όλοι μαζί μπορούμε» λέγοντας «Η φτώχεια και η εξαθλίωση για μας δεν είναι ένα κοινωνικό event»


THE NEWSROOM · 26 Ιουλίου 2017

Άκυρο έριξε ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης στην πρόταση του χρυσού δημάρχου και πρόεδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργου Πατούλη για τη διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα. O χρυσός δήμαρχος Αμαρουσίου έστειλε επιστολή στο δήμαρχο της Πάτρας για την από κοινού διοργάνωση μιας δράσης με όνομα «Όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ», στην οποία θα συμμετείχαν 52 Δήμοι αλλά το σχέδιο του απορρίφθηκε από τον κ. Πελετίδη.

Στα πλαίσια των αγώνων δρόμου, οι συμμετέχοντες θα προσέφεραν τρόφιμα στα διάφορα ανά τη χώρα κοινωνικά παντοπωλεία. Η αιτία της άρνησης του δημάρχου Πάτρας ήταν ότι η όλη διοργάνωση θα γινόταν σε συνεργασία με το φορέα που λέγεται «όλοι μαζί μπορούμε» ο οποίος σχετίζεται με τον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Πελετίδης διευκρίνισε πως ενώ ο Δήμος έχει ενεργή δράση για να βοηθήσει τους άπορους της Πάτρας και με τη συμβολή του κοινού, δεν προκρίνει διοργανώσεις με χορηγίες και διαφημίσεις. Συγκεκριμένα είπε ότι υπάρχουν ήδη πρωτοβουλίες «που στηρίζονται από εκατοντάδες συμπολίτες μας, από επαγγελματίες και βιοτέχνες της πόλης μας, χωρίς να απαιτούν τη διαφήμισή τους ως χορηγοί» και συνέχισε υπογραμμίζοντας με νόημα πως «Η φτώχεια και η εξαθλίωση για μας δεν είναι ένα κοινωνικό event».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημάρχου Πάτρας:

«Με πρόσφατη επιστολή του ο κ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., ενημέρωσε το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., να υλοποιήσει δράση με τίτλο “Όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ”, σε συνεργασία με τον φορέα “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ” και με την υποστήριξη του ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με όσα σχεδιάζουν θα διοργανωθούν σε 52 Δήμους τοπικοί αγώνες δρόμου, όπου οι συμμετέχοντες δρομείς θα προσφέρουν τρόφιμα στα αντίστοιχα Κοινωνικά Παντοπωλεία.

Με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία θα θέλαμε να θίξουμε ορισμένα ζητήματα που αφορούν την αλληλεγγύη των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων προς όλους εκείνους που βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, τη φτώχεια, την πείνα, την ανεργία.

Είναι γνωστή στον πατραϊκό λαό και δοσμένη η ευαισθησία και η στήριξη του Δήμου μας στις λαϊκές οικογένειες που βιώνουν καθημερινά, τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των αστικών κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Έχουμε αναπτύξει μια σειρά δραστηριότητες, όπως την απαλλαγή ή τη μείωση στα δημοτικά τέλη και στην ύδρευση, τα Λαϊκά Φροντιστήρια, τις θερινές κατασκηνώσεις κ.ά. Ο Κοινωνικός Οργανισμός λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Σε όλες τις δομές του Δήμου μας, μόνιμο μέλημα μας είναι να μπορούν οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες της πόλης μας να βρίσκουν αποκούμπι χωρίς να χάνουν την αξιοπρέπειά τους. Γι’ αυτό δεν έχουμε δώσει δημοσιότητα και ούτε σκοπεύουμε να το κάνουμε στο μέλλον, σε πρωτοβουλίες που στόχο έχουν τη συλλογή τροφίμων, ώστε να καλύπτουμε τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν σε οικογένειες της πόλης μας. Πρωτοβουλίες που στηρίζονται από εκατοντάδες συμπολίτες μας, από επαγγελματίες και βιοτέχνες της πόλης μας, χωρίς να απαιτούν τη διαφήμισή τους ως χορηγοί. Η φτώχεια και η εξαθλίωση για μας δεν είναι ένα κοινωνικό event…

Αυτές οι εκφράσεις της αλληλεγγύης του λαού μας, καμία σχέση δεν έχουν με εκδηλώσεις – πυροτεχνήματα που διοργανώνονται για τις κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών που συμμετέχουν. Το ότι οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την ΚΕΔΕ, που δεν έχει ψελλίσει ούτε λέξη τόσο καιρό, για την πολιτική που γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση, που στηρίζουν τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων και της ΕΕ, θυμίζουν σε όλους μας πως »…αυτοί που πήραν το φαΐ απ’ το τραπέζι κηρύσσουν τη λιτότητα…», όπως γράφει ο Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Με τον προκλητικό τίτλο »Όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ», δείχνουν ακριβώς ποιά είναι τα όρια τους. Ένα πιάτο φαΐ στους πεινασμένους σήμερα και από αύριο πίσω στην ανεργία και την πείνα.

Ως Δήμος Πατρέων θα συνεχίσουμε στη ρότα που έχουμε χαράξει, στο πλευρό των λαϊκών στρωμάτων, χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις όποιες ανάσες μπορούμε, μέσα στο σημερινό ασφυκτικό πλαίσιο και παράλληλα να διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού μας. Nα διεκδικούμε Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα.»

(πηγή)

 

 

Best of internet