Quantcast
THE STREAM

Ο Μαδούρο χορεύει το Despacito και καλεί τον λαό στις κάλπες

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των αντιπολιτευόμενων κλαρινίτο που το τραγουδούν


THE NEWSROOM · 25 Ιουλίου 2017

O Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας  Μαδούρο, στην εβδομαδιαία κυριακάτικη εκπομπή του, «διασκεύασε» το σουξέ της χρονιάς το Despacito για να υπενθυμίσει στους Βενεζουελάνους να προσέλθουν στις κάλπες της 30ης Ιουλίου για να ψηφίσουν για τη νέα συνταγματική συνέλευση.

Το Despacito του Μαδούρο στο τέλος λέει «Αργά, πηγαίνετε στις κάλπες να εκφράσετε με ειρηνικό τρόπο της ιδέες σας».

Φυσικά τον αγνό επαναστατικό ενθουσιασμό του Μαδούρο δεν περιμέναμε να υιοθετούν και οι κλαρινίτο που αποτελούν τους πραγματικούς συντελεστές του κομματιού, οι οποίοι τάχθηκαν στο πλευρό της αντεπανάστασης καταδικάζοντας το κομμάτι.

Ο Fonzie έγραψε στο twitter:

Δεν ρωτήθηκα, ούτε έδωσα την άδεια μου να χρησιμοποιηθεί το Despacito και να αλλάξουν οι στίχοι του για πολιτικούς λόγους. Ειδικά για την Βενεζουέλα που περνάει τόσο δύσκολα

Ο εταίρος τραγουδιστής της επιτυχίας ο Daddy Yankee ήταν ακόμα πιο επιθετικός:

Tι καλύτερο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από ένα άτομο που έκλεψε τα όνειρα τόσων νέων και ενός λαού που το μόνο που επιθυμεί είναι ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του. Το να κλέψεις ένα τραγούδι δεν συγκρίνεται με τα εγκλήματα που έκανες και κάνεις κατά της Βενεζουέλας. Είναι γελοίο το δικτατορικό καθεστώς του, όχι μόνο για τα αδέλφια μου τους Βενεζουελάνους, αλλά για όλο τον κόσμο

Ενώ ο κόσμος ασχολείται με το αν έπρεπε να χρησιμοποιήσει ή όχι ο Μαδούρο το Despacito για να ενημερώσει τον κόσμο για τις εκλογές της 30ης Ιουλίου, σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας, ο διευθυντής της CIA, Μάικλ Πομπέο δήλωσε σε φόρουμ ασφαλείας στο Άσπεν:

Ήμουν στην Μπογκοτά και το Μεξικό πριν δύο εβδομάδες και αναφέρθηκα συγκεκριμένα σε αυτό το ζήτημα (μια πολιτική μετάβαση στη Βενεζουέλα) προσπαθώντας να τους βοηθήσω να κατανοήσουν τι θα μπορούσαν να κάνουν για να έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε αυτή τη γωνιά του κόσμου

O Μαδούρο μάλιστα ζήτησε εξηγήσεις από την Ουάσινγκτον, το Μεξικό και την Μπογκοτά, κάνοντας λόγο για εμπλοκή των τριών χωρών σε συνωμοσία κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της Βενεζουέλας.

Βtw η φάση “Κυριακή με τον Τσίπρα” θα ήταν μια εξαιρετική προσθήκη για το πρόγραμμα της ελεύθερης ΕΡΤ, ακόμα καλύτερα αν ο αρχηγός της κυβέρνησης και de facto σοσιαλιστής ηγέτης των λαών της Ευρώπης χόρευε κάτι του στυλ “Ξημερώματα δίνεις Δικαιώματα” σε φιλοκυβερνητική διασκευή.

Best of internet