Quantcast
THE STREAM

Αποδοκιμασίες, νερά και καφέδες δέχτηκαν ο Νίκος Φίλης και ο Νίκος Ξυδάκη στη συγκέντρωση για την Ηριάννα Β. Λ.

Διαδηλωτές θεώρησαν πως τα στελέχη και πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν θέση στη συγκέντρωση αλληλεγγύης


THE NEWSROOM · 15 Ιουλίου 2017

Aποδοκιμάστηκαν οι βουλευτές και πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Νίκος Ξυδάκης όταν έκαναν την εμφάνισή του στην πλατεία Συντάγματος. Στο χώρο πραγματοποιούνταν μαζική συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς την κρατούμενη Ηριάννα Β. Λ, η οποία καταδικάστηκε σε δεκατρία χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή με βάση το νόμο 187Α για την τρομοκρατία.

Η αρχική τοποθεσία της συγκέντρωσης ήταν κάτω στην πλατεία Συντάγματος, με τους διαδηλωτές να έρχονται αργότερα μπροστά στη Βουλή στην οδό Αμαλίας. Τα δυο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάστηκαν και προπηλακίστηκαν όταν μπήκαν στο χώρο της πλατείας Συντάγματος, καθώς οι διαδηλωτές αποδίδουν μεγάλες ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την οποία οι δύο πολιτικοί έχουν δεσμούς.

Μερίδα των διαδηλωτών τόνισε στους δύο άντρες πως δεν έχουν θέση εκεί πέρα και αυτοί αποχώρησαν, έχοντας βραχεί με καφέδες και νερά. Η ίδια η 29χρονη Ηριάννα, υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς».

Aris Oikonomou/SOOC

Όπως έχουμε γράψει, η υπόθεση είναι εξαιρετικά προβληματική καθώς ο λόγος που συνελήφθη είναι ότι διατηρούσε και διατηρεί σχέση με έναν άλλο νέο ο οποίος είχε συλληφθεί για την ίδια υπόθεση. Παρότι αυτός αθωώθηκε, η ίδια καταδικάστηκε με μοναδικό στοιχείο ένα μερικό δείγμα DNA, η αποδεικτική αξία του οποίου έχει αμφισβητηθεί από πολλούς εμπειρογνώμονες.

Πολλές προσωπικότητες, εσχάτως και από το χώρο του αθλητισμού έχουν δείξει τη συμπαράστασή τους στην Ηριάννα Β. Λ. . H υπεράσπισή της έχει καταθέσει αίτηση αναστολής για την πρωτόδικη ποινή, η οποία θα εξεταστεί τη Δευτέρα στο Εφετείο.

(πηγή)

 

 

Best of internet