Quantcast
THE STREAM

Κοκαΐνη από τη Βολιβία μέσα σε ημερολόγια έφερνε συμμορία στην Ελλάδα

Τη μετατροπή έκανε μετά ένας χημικός από την Κολομβία


THE NEWSROOM · 13 Ιουλίου 2017

Kάτι σαν Narcos από τα Σεπόλια θύμιζε η δράση του καρτέλ ναρκωτικών από τη Βολιβία που έστελνε εμπόρευμα στην Ελλάδα. Οι λαθρέμποροι εισήγαγαν κοκαΐνη ποτίζοντας διαφημιστικά φυλλάδια και ημερολόγια με το ναρκωτικό. Ο άνθρωπος που τα παραλάμβανε ήταν ένας 62χρονος κολομβιανός που είχε το παρατσούκλι «Μάγειρας-Χημικός».

Ο λατίνος Walter White ήταν αυτός που στη συνέχεια πραγματοποιούσε την ειδική διαδικασία για να πάρει την υψηλής καθαρότητας κοκαΐνη από τα φυλλάδια και τα ημερολόγια. Το όλο κρου αποτελούνταν από δύο ομάδες και όλοι είχαν παρατσούκλια τα οποία ήταν ιδιαίτερα εμπνευσμένα.

Η πρώτη ομάδα είχε 17 μέλη και αρχηγό έναν 44χρονο από την Αλβανία ο οποίος ήταν γνωστός ως «Τζίμης, Θείος, Γριζομάλλης, Χοντρός» και είχε συλληφθεί ξανά το 2008 για υποθέσεις ναρκωτικό. Ο υπαρχηγός αυτού ήταν ένας 35χρονος επίσης Αλβανός γνωστός ως «Πέπε, Λούκας, Παππούς, Γέρος, Πατάτας», δουλειά του οποίου ήταν να κάνει τα κονέ με τα καρτέλ της Βολιβίας για να βρίσκονται τα ναρκωτικά.

Μέλος της συμμορίας ήταν επίσης ένας 58χρονος Κρητικός ο οποίος αποθήκευε τα ναρκωτικά στην Επισκοπή Ρεθύμνου και στα Δράμια Χανίων. Τις διασυνδέσεις με εμπόρους ναρκωτικών σε Ισπανία και Ολλανδία αναλάμβανε μια 53χρονη Κολομβιανή με παρατσούκλι «Πατριώτισσα ή Κυρά».

Η δεύτερη ομάδα είχε  7 μέλη και αρχηγός ήταν ένας 60χρονος Έλληνας με καταστήματα στο Κορωπί, τον οποίο φώναζαν «Κοντό, Μπασκετμπολίστα ή μαγαζάτορα». Η ομάδα του ασχολούνταν με τις εισαγωγές ναρκωτικών από την Δυτική Ευρώπη και την διαχείριση των εσόδων από την εμπορία τους. Συνολικά η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε  23 άτομα, ενώ άλλα 14 κατηγορούνται μεταξύ των οποίων και 3 κρατούμενοι στις φυλακές.
Τα πράγματα που κατασχέθηκαν ήταν τα εξής:

(44) χαρτόνια, βάρους 100 γραμμαρίων έκαστο, εμποτισμένα με κοκαΐνη, (9) χάρτινα ημερολόγια, βάρους -100- γραμμαρίων έκαστο, εμποτισμένα με κοκαΐνη, (132) γραμμάρια κοκαΐνης, (251,2) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (3) συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης (σοκολάτας), συνολικού βάρους -280- γραμμαρίων, (232) δισκία, διάφορων φαρμακευτικών σκευασμάτων, (10) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, (35.635) ευρώ, (1.545) δολάρια Η.Π.Α. ,

(5) χρυσές λίρες Αγγλίας,αποδείξεις πληρωμής από δελτία, (2) πλαστικές κυλινδρικές συσκευασίες με σκόνη λευκού χρώματος σε μορφή νιφάδων άγνωστης χημικής σύστασης συνολικού μικτού βάρους τετρακοσίων πέντε (405) γραμμαρίων περίπου, (52) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και πλήθος καρτών SIM, (7) αποδείξεις καταθέσεων τράπεζας, (2) κλειδιά διαμερίσματος και κλειδί αυτοκινήτου, (154) σώματα ιδιωτικών επιταγών, ονομαστικής αξίας (1.430.000) ευρώ,

(28) σώματα τραπεζικών επιταγών ονομαστικής αξίας (140.450) ευρώ, παραστατικά σχετικά με κατοχή επενδυτικών ομολόγων (6.847.141) ευρώ, χρηματικό ποσό των (37.580) ευρώ,περισσότερες από (40) τραπεζικές κάρτες ,δυο (2) οχήματα, πλήθος υπεύθυνων δηλώσεων που συνόδευαν τις συναλλαγές,πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και tablet, καθώς και ατζέντες – ημερολόγια με χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, από όπου και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

 

 

Best of internet