Quantcast
THE STREAM

Σε φλόγες και καπνούς τυλίχτηκε το ηφαίστειο του Βεζούβιου στην Ιταλία

Στάχτη το πευκοδάσος κάτω από τον Βεζούβιο


THE NEWSROOM · 12 Ιουλίου 2017

Φλόγες και πυκνοί καπνοί έχουν κατακλύσει το ηφαίστειο του Βεζούβιου, όχι ωστόσο λόγο ενεργής ηφαιστειακής δραστηριότητας, αλλά λόγω των πυρκαγιών που έχουν προκληθεί από ανθρώπινα αίτια και μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή.

Την Τετάρτη, στους πρόποδες του Βεζούβιου παρέμεναν ενεργά τρία μέτωπα (σε Οταβιάνο, Τόρε ντελ Γκρέκο και Οτταβιάνο). Οι φωτιές είχαν ξεκινήσει από τις προηγούμενα 24ωρα και την Τρίτη ο καπνός ήταν ορατός από την ίδια τη Νάπολη μέχρι την Πομπηία, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Οι τεράστιες στήλες καπνού έχουν υψωθεί πάνω από 2 χιλιόμερα και μάλιστα έκαναν πολλούς να πιστέψουν ότι “ξύπνησε” το ηφαίστειο. Είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε μια εβδομάδα, που ξεσπάει πυρκαγιά και για το λόγο αυτό οι αρχές προχώρησαν σε απομάκρυνση τουριστών και κατοίκων από την περιοχή.

Το τοπικό κανάλι μετεωρολογίας 3B Meteo συνέκρινε τις εικόνες των πυρκαγιών με εικόνες της πρόσφατης έκρηξης του ηφαιστείου το 1944, η οποία κατέστρεψε τρία χωριά.

Το πολύτιμο πευκοδάσος στο ηφαίστειο που είχε φυτευτεί από το 1936 μέχρι και το 1942 πλέον έχει καεί ολοσχερώς, ενώ στη Σικελία απειλήθηκαν από τις φλόγες και κατοικημένες περιοχές.

 

Πηγή: in.gr, Independent

 

Best of internet