Quantcast
THE STREAM

Πόλη στην Ισπανία απαγορεύει τις ρακέτες, τις ομπρέλες και το κατούρημα στη θάλασσα

Για τα φλαμίνγκο όμως δε λένε τίποτα


THE NEWSROOM · 10 Ιουλίου 2017

Kάπως στραβωμένοι πρέπει να ξύπνησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Σαν Πέδρο ντε Πινατάρ όταν ψήφισαν τον κανονισμό που απαγορεύει στις παραλίες τις ομπρέλες, όλα τα παιχνίδια με μπάλες, την ούρηση και τον γυμνισμό. Στην παραλιακή πόλη στη νότια Ισπανία οι Αρχές σχεδιάζουν πρόστιμα που θα ξεκινούν από 750 και θα φτάνουν τα 3.000 ευρώ για όσους δεν ακολουθούν το savoir vivre στις παραλίες, όπως διαβάζουμε εδώ. Από τις 18 Ιουλίου και μετά, όποιος βγάλει έξω ομπρέλα, ρακέτα ή όποιος τη βγάλει έξω γενικά θα αντιμετωπίζει τέτοια πρόστιμα.

Ήδη έχουν δημιουργηθεί αντιδράσεις από τους λάτρεις της ρακέτας, του γυμνισμού και φανταζόμαστε και από τους λάτρεις της ομπρέλας και του κατουρήματος. Μάλιστα, ενώσεις γυμνιστών θα προσφύγουν στα δικαστήρια κατά του Δήμου υποστηρίζοντας πως είναι θεμελιώδες δικαίωμα τους να κάνουν μπάνιο γυμνοί, εφ’ όσον δεν τους το απαγορεύει το κράτος και η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η αντίδραση έρχεται επειδή η παραλία 10 χιλιομέτρων στο Σαν Πέδρο ντε Πινατάρ είναι αγαπημένος προορισμός των γυμνιστών επί πολλά χρόνια.

Η οδηγία του δημοτικού συμβουλίου χαρακτηρίζεται υπερβολική από πολλές οργανώσεις, καθώς δεν υπάρχει καμία άλλη πόλη στην Ισπανία που να έχει προβεί σε ανάλογες απαγορεύσεις. Παρ’ όλα αυτά, οι δημοτικοί σύμβουλοι υποστηρίζουν πως πρέπει οπωσδήποτε να τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα για θέματα υγείας και ασφάλειας, όπως επίσης και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η δήμαρχος Βισιτασιόν Μαρτίνεζ υποστηρίζει πως και άλλες περιοχές στην Ισπανία έχουν απαγορεύσει την ούρηση στη θάλασσα και οι νέοι κανόνες είναι «απολύτως φυσιολογικοί». Όποιος ουρήσει στη θάλασσα θα πληρώσει 800 ευρώ και όποιος βάλει την ομπρέλα και την πετσέτα του 750, σύμφωνα με τη νέα οδηγία. Ωστόσο σε καμία ενέργεια δε φαίνεται να προβεί η δημοτική αρχή για την θεσμοθέτηση της ελεγχόμενης χρήσης ροζ φουσκωτών φλαμίνγκο.

Best of internet