Quantcast
THE STREAM

Πειθαρχική δίωξη στον πρόεδρο των ειδικών φρουρών για τις δηλώσεις περί «κράτους του Εξαρχιστάν»

To Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής καταδικάζει τη δίωξη


THE NEWSROOM · 5 Ιουλίου 2017

Την πειθαρχική δίωξη που ασκείται σε βάρος του εκπροσώπου του Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, Βασίλη Ντούμα, καταδικάζει το ΣΕΦΕΑ. Ο επρόσωπος τύπου του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών αντιμετωπίζει δίωξη με αφορμή τις δημόσιες τοποθετήσεις του σχετικά με την περιβόητη απαγορευμένη συγκέντρωση αστυνομικών στα Εξάρχεια.

Ο Βασίλης Ντούμας σε παλαιότερη συνέντευξή του

Αφορμή για το περιστατικό υπήρξε η εξαγγελία από την ΠΟΑΣΥ για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης στα Εξάρχεια και η απαγόρευσή της στη συνέχεια από την ηγεσία της ΓΑΔΑ, η οποία προκάλεσε και πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση με την τελευταία να ζητά με ανακοίνωσή της την παραίτηση του κ. Νίκου Τόσκα, τονίζοντας ότι η απόφαση «αποτελεί επισφράγιση της συνολικής αποτυχίας της κυβέρνησης και στον τομέα της ασφάλειας» και προσθέτοντας πως «για πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο». Τότε ο Β.Ντούμας, εκπρόσωπος τύπου του ΣΕΦΕΑ είχε δηλώσει:

Με την απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών παραδόθηκε “καθαρό” το κράτος του Εξαρχιστάν στους μπαχαλάκηδες που πραγματοποίησαν πάρτι με κοκτέιλ μολότοφ. Το γεγονός καθιστά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σε υπουργό Εξωτερικών και δεν αναμένουμε τίποτα άλλο παρά από τα εγκαίνια της πρεσβείας του νέου κράτους του Εξαρχιστάν.

Παράλληλα, οι ειδικοί φρουροί εξαπολύουν επίθεση στον Νίκο Τόσκα. Tο Σωματείο καλεί τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα «να επικεντρωθεί στα καθήκοντά του και να αντιμετωπίσει επιτέλους το εγνωσμένο ζήτημα του “άβατου” στην Αττική αφήνοντας ανεμπόδιστα τα συνδικάτα και τους εκπροσώπους τους να ακολουθούν τους δικούς τους δρόμους, εξυπηρετώντας τα μέλη τους και το κοινωνικό σύνολο, σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς τους και νόμους».

Μάλιστα οι ειδικοί φρουροί υποστηρίζουν πως θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια σε κάθε μορφή βίας, απ’ όπου κι αν αυτή προέρχεται, καλώντας «σε συμπαράσταση και συστράτευση όλους τους συναδέλφους».

 

Πηγή: CNN, in.gr

Best of internet