Quantcast
THE STREAM

«Όχι» στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για εξεταστική επιτροπή για το Noor 1 είπε ο Αλέξης Τσίπρας

«Η υπόθεση αυτή ήδη διερευνάται από τη Δικαιοσύνη» απάντησε ο Πρωθυπουργός


THE NEWSROOM · 4 Ιουλίου 2017

Tη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του Noor 1 ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του χτες στη Βουλή. Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «Δεν είναι φυσιολογικό ένας υπουργός να συνομιλεί 12 φορές με έναν ισοβίτη».

Αρνητικά απάντησε στο ερώτημα του Μητσοτάκη για την εξεταστική ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας ότι εάν έχει την οποιαδήποτε ένδειξη ή παραπάνω στοιχείο αναφορικά με την υπόθεση Noor 1 να πάει στη Δικαιοσύνη, η οποία ήδη διερευνά την υπόθεση αυτή:

Η υπόθεση αυτή κ. Μητσοτάκη διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και είναι το λιγότερο άσκοπο να προτείνετε εδώ στη Βουλή να συστήσουμε εξεταστική επιτροπή. Ο υπουργός συνομίλησε όταν αυτός που είναι μέσα του ζήτησε βοήθεια προκειμένου να δώσει φως σε μια σκοτεινή υπόθεση και τον παρέπεμψε στη δικαιοσύνη να πει αυτό που γνωρίζει. Οποιαδήποτε ένδειξη παραπάνω από αυτό έχετε, δεν χρειάζεται να ζητάτε εξεταστική. Πηγαίνετε στη Δικαιοσύνη, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της Δικαιοσύνης, να πάτε να καταθέσετε ό,τι έχετε, προκειμένου να διερευνηθεί με όλα τα στοιχεία αυτής της υπόθεσης.

Προηγουμένως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτιόταν στη δευτερολογία του αναρωτιόταν εάν ο Πρωθυπουργός γνώριζε για την επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον ισοβίτη.«Ή το γνωρίζατε οπότε έχουμε ανάμειξη σε επίπεδο πρωθυπουργού σε μία υπόθεση άκρως προβληματική ή δεν το γνωρίζατε οπότε ο κ. Καμμένος έχει αυτονομηθεί πλήρως και κακώς απολαμβάνει της εμπιστοσύνης σας», παρατηρούσε καθώς, όπως υπενθύμισε, δεν επιτρέπεται η εκτελεστική εξουσία να παρεμβαίνει σε ανοικτή δικαστική έρευνα.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι «τα συμπεράσματα όλων μας σε σχέση με το κατά πόσον σας έπιασε τώρα ο πόνος γι’ αυτή την υπόθεση, ας το βγάλει ο καθένας μόνος του».

Best of internet