Quantcast
THE STREAM

Νομιμοποιήθηκε και επισήμως η χορήγηση ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα

Την απόφαση σχολίασε και ο Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του από το Υπουργείο Υγείας


THE NEWSROOM · 30 Ιουνίου 2017

Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται και επισήμως από σήμερα στις χώρες στις οποίες είναι νόμιμη η χορήγηση ιατρικής κάνναβης σε ασθενείς που έχουν τη σχετική ανάγκη.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ιατρική κάνναβη δημοσιεύτηκε σήμερα, ενώ, όπως δήλωσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας «αναμένουμε να έχει θετικό αποτέλεσμα τόσο ως προς τη θεραπεία αλλά και στον τομέα των επιχειρηματικών επενδύσεων».

Νομιμοποιήθηκε η φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα

Νόμιμη η φαρμακευτική κάνναβη στη χώρα μας || 30 Ιουνίου 2017Το απόσπασμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Υγείας πριν λίγα λεπτά.Αναλυτικότερα (καθώς και ολόκληρη η κοινή Υπουργική Απόφαση): https://goo.gl/Rb7XDV

Posted by CannabisNews on Freitag, 30. Juni 2017

Η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης νομιμοποιεί την κυκλοφορία σκευασμάτων ιατρικής/φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα. Η απόφαση αυτή είναι η αρχή της ανατροπής μιας παράδοσης δεκαετιών ποινικοποίησης της κάνναβης στην Ελλάδα.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά το Υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει με εύσχημο τρόπο με δελτίο Τύπου τη σύστηση ομάδας εργασίας για την κατάθεση προτάσεων για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης:

Πηγή: in.gr, cannabisnews.gr

Best of internet