Quantcast
THE STREAM

ΗΠΑ: Σοκάρει το βίντεο με αστυνομικό που εκτελεί εν ψυχρώ οδηγό σε απλό έλεγχο (VIDEO)

Μπροστά στα μάτια της γυναίκας και του παιδιού του που βρίσκονται στο πίσω κάθισμα


THE NEWSROOM · 23 Ιουνίου 2017

Η υπόθεση της δολοφονίας του Φινάλντο Καστίλε από έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια ενός τυπικού ελέγχου ήρθε πάλι στη δημοσιότητα μετά τη δημοσίευση μόλις την περασμένη Τρίτη του βίντεο που απεικονίζει το περιστατικό από το περιπολικό του αστυνομικού Τζερόνιμο Γιάνεζ. O Γιάνεζ πυροβολεί τον οδηγό του οχήματος, Καστίλε, ενώ στη δίπλα θέση βρίσκεται η σύντροφός του και στα πίσω καθίσματα το παιδί του.

Τον περασμένο Ιούλιο οπότε και συνέβη το περιστατικό, η υπόθεση είχε έρθει στη δημοσιότητα αοφύ η σύντροφός του Καστίλε, Ντάιαμοντ Ρέινολντς, είχε μεταδώσει ζωντανά μέσω Facebook το επεισόδιο με την τραγική κατάληξη.

Ο αστυνομικός Τζερόνιμο Γιάνεζ ο οποιός πυροβόλησε τον Φιλάντο Καστίλε

Ο Γιάνεζ, ο οποίος πυροβόλησε εφτά φορές κατά του Καστίλε, όπως φαίνεται και στο βίντεο-ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, υποστήριξε στους συναδέλφους του που τον ανέκριναν πως εκτίμησε ότι ο Καστίλε αποτελούσει κίνδυνο επειδή μύριζε μαριχουάνα:

«Έκρινα ότι αν κάπνιζε μαριχουάνα μέσα στο αυτοκίνητο μαζί με το παιδί του, τι ενδιαφέρον θα έχει για μένα»

κατέθεσε ο Γιάνεζ, ο οποίος σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ υποστήριξε ακόμα ότι ο 32χρονος άντρας του θύμιζε έναν ύποπτο για ληστεία που είχε σημειωθεί τέσσερις ημέρες πριν τον επίμαχο έλεγχο. Στο βίντεο ο Καστίλε ακούγεται να λέει στον Γιάνεζ ότι θα του δώσει την ταυτότητά του και το δίπλωμα οδήγησής του ενημερώνοντας τον παράλληλα ότι μέσα στο ντουλαπάκι έχει ένα όπλο. «Δεν θα το πιάσω απλά σας ενημερώνω» ακούγεται να λέει ο Καστίλε με τον Γιάνεζ να φωνάζει «μην απλώσεις το χέρι σου, μην απλώσεις το χέρι σου» πριν να πυροβολήσει επτά φορές κατά του 32χρονου. Ωστόσο ο Γιάνεζ στην κατάθεσή του ξέχασε να αναφέρει ότι ο Καστίλε φώναξε ότι δεν θέλει να πιάσει το όπλο αφού τον προειδοποίησε ο αστυνομικός.

Πηγή: CNN

Best of internet