Quantcast
THE STREAM

«Σε ούζα και σουβλάκια τρώνε τα χρήματα της Ε.Ε οι Έλληνες» δήλωσε ο ακροδεξιός Ολλανδός πολιτικός Γκέερτ Βίλντερς

Ο χαμένος των προσφάτων Ολλανδικών εκλογών ξεπέρασε κάθε όριο γραφικότητας και λαϊκισμού


THE NEWSROOM · 21 Ιουνίου 2017

Ο Γκέερτ Βίλντερς, ο ακροδεξιός ηγέτης του ολλανδικού «Κόμματος για την Ελευθερία» που έχασε προσφάτως στις ολλανδικές εκλογές από τον Μαρκ Ρούτε του «Λαϊκού Κόμματος για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία», σε ερώτηση που έκανε απευθυνόμενος προς τον Γ. Ντάισελμπλουμ τον υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας, ξεπέρασε κάθε επίπεδο γραφικότητας και λαϊκισμού.

Η ερώτηση εγινε με αφορμή την εκταμίευση της δόσης των 8.5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, μετά από την απόφαση του τελευταίου Eurogroup.

Ο Βίλντερς είπε:

Συμφωνείται με την άποψη που λέει ότι δεν γίνεται να ξοδεύεις όλα τα χρήματα σου σε σουβλάκια και ούζα και μετά να ζητάς κοινωνικά επιδόματα; Αν ναι, πότε θα πείτε στους Έλληνες ότι δεν γίνονται να τους δίνει η Ε.Ε λεφτά για την απάτη και την εξαπάτηση τους; Αν όχι, πως μπορεί να εξηγηθεί το να παίρνουν τόσα χρήματα, στους Ολλανδούς οι οποίοι τα βγάζουν δύσκολα πέρα; Θα ενημερώσετε την Ελλάδα ότι η Ολλανδία δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε μια δεκάρα από τα χρήματα των φορολογούμενων σε αυτό το πηγάδι που δεν έχει πάτο;

Ας ενημερώσει κάποιος τον Βίλντερς ότι το εθνικό μας ποτό είναι το ουίσκι. Μήπως οι Ολλανδοί τα βγάζουν δύσκολα πέρα γιατί δεν έχουν σουβλάκι και πήζουν στην ψητή πατάτα; Πέρα από την πλάκα, ο Βίλντερς όπως και όλοι οι ανερχόμενοι ακροδεξιοί  πολιτικοί σε Ευρωπη και Αμερική, έχουν χτίσει την εκλογική τους βάση, με όπλο τον λαϊκισμό τα στερεότυπα και τα fake news. Δυστυχώς όσο αυτές οι λαϊκίστικες αηδίες έχουν αντίκρισμα σε ψήφους, τόσο θα συνεχίζουν να λέγονται.

 

Best of internet