Quantcast
THE STREAM

7 Έλληνες συνελήφθησαν στη νότια Γαλλία για την απόπειρα μεταφοράς 1,5 τόνου κοκαΐνης

Οι αποτυχημένοι λαθρέμποροι πιάστηκαν όταν τα φουσκωτά σκάφη με τα οποία έκαναν τη μεταφορά βρέθηκαν σε κίνδυνο


THE NEWSROOM · 21 Ιουνίου 2017

Ένα άλλο είδος διεθνούς καριέρας φαίνεται πως επιδίωκαν έλληνες πολίτες που συνελήφθησαν ανάμεσα σε άλλους χτες το απόγευμα (Τρίτη 20/6) στη νότια Γαλλία. Ο αριθμός των συλληφθέντων ξεπερνά τους δέκα μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τις αρχές.

Το μεγάλο τρόπαιο των διωκτικών αρχών είναι οι 1,5 τόνοι κοκαΐνης που κατασχέθηκαν. Πηγές αναφέρουν πως οι συλλήψεις έγιναν όταν οι τοπικές αρχές κλήθηκαν για πραγματοποιήσουν διάσωση φουσκωτών βαρκών στη θάλασσα που διέτρεχαν κίνδυνο.

Όταν ολοκληρώθηκε η διάσωση και αφού τα φουσκωτά τραβήχτηκαν στην ακτή, οι αρχές εντόπισαν ολόκληρα δέματα με κοκαΐνη στην παραλία, τα οποία προφανώς είχαν πεταχτεί από τα σκάφη των λαθρεμπόρων. Το όλο γεγονός έγινε στη θάλασσα στα ανοικτά της Μιμιζάν, μιας περιοχής στη Λαντ.

Για τη μεταφορά της τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών συνελήφθησαν πάνω από δέκα άτομα στην παραλία και στη γύρω περιοχή: «και σε άλλα σημεία κοντά στη Μιμιζάν», όπως αναφέρθηκε. Οι 7 από αυτούς ήταν Έλληνες, στους οποίους προφανώς θα απαγγελθούν κατηγορίες.

(πηγή)

 

Best of internet