Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέφτει απ’ τα σύννεφα από φωτογραφίες του Πολυτεχνείου, ένα φθινοπωρινό πρωϊνό του Ιουνίου

stream

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέφτει απ’ τα σύννεφα από φωτογραφίες του Πολυτεχνείου, ένα φθινοπωρινό πρωϊνό του Ιουνίου

στηλιτεύει γραφικά φαινόμενα βρωμιάς και «μυστήριους τύπους» εντός των ελληνικών ιδρυμάτων


THE NEWSROOM · 19 Ιουνίου 2017

Με ανάρτηση του στα social media, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μοιράστηκε «λίγες σκέψεις του ένα φθινοπωρινό πρωινό του Ιουνίου» όπως χαρακτηριστικά έγραψε. Οι σκέψεις του αφορούν στην κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια και τις έκανε ορμώμενος από δυο φωτογραφίες που όπως αναφέρει του έστειλε ένας πολύ κάλος του φίλος από την Αμερική.

Αναλυτικότερα o Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

Ένας πολύ καλός μου φίλος από την Αμερική επισκέφθηκε πρόσφατα το Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα για να δώσει μια διάλεξη. Μου έστειλε αυτές τις δύο φωτογραφίες. Η πρώτη είναι από την είσοδο του κτιρίου των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και η δεύτερη από την κεντρική πλατεία του Πολυτεχνείου. Θα τραβούσε και άλλες αλλά διάφοροι μυστήριοι τύποι, όπως μου είπε, τον κοίταξαν παράξενα.

Η παρατήρηση του ήταν απλή. Του έκανε εντύπωση που τόσοι καλοί φοιτητές αποφοιτούν από ένα τόσο άθλιο περιβάλλον. Όταν του μίλησα για την ακραία βία και την εγκληματικότητα που “στεγάζονται” στα πανεπιστήμια, η έκπληξή του ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Δυστυχώς, εγκλωβισμένοι στον μιθριδατισμό μας δεν αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά δημόσια πανεπιστήμια. Θεωρούμε τους βανδαλισμούς, τη βρωμιά, τους τραμπουκισμούς, τους ξυλοδαρμούς, τις κλοπές μια φυσιολογική κατάσταση. Δεν είναι.

Πουθενά στον κόσμο σοβαρά πανεπιστήμια δεν παρουσιάζουν αυτή την εικόνα. Και την ίδια στιγμή το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να καταργήσει ότι έχει απομείνει από το πανεπιστημιακό άσυλο. Ας φανταστεί ο καθένας πόσο θα βοηθούσαμε φοιτητές και καθηγητές μας αν τους εξασφαλίζαμε ένα δημιουργικό και ευχάριστο περιβάλλον.

Αυτές τις λίγες σκέψεις ένα φθινοπωρινό πρωινό του Ιουνίου.

 

 

Όχι δεν ήταν αυτές οι φωτογραφίες που του έστειλε στον πρόεδρο ο καλός του φίλος από την Αμερική

Μια ανοιχτή πόρτα και μια πανοραμική φωτογραφία που δεν συμβαίνει τίποτα, ήταν η αφορμή για αυτές τις καλοκαιρινές σκέψεις του άριστου Κυριάκου, σχετικά με την εγκληματικοτητα και την «ακραία βια»  που σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλλιεργείται στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Ένας πολύ καλός μου φίλος από την Αμερική επισκέφθηκε πρόσφατα το Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα για να δώσει μια διάλε…

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Sonntag, 18. Juni 2017

 

 

Best of internet