Quantcast
THE STREAM

“Μη χαίρεστε, έχει πολύ ακόμη” δήλωσε μετά το χτεσινό Eurogroup ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

O γερμανός υπουργός Οικονομικός με δηλώσεις του τόνισε ότι παρά τη συμφωνία, είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν στη συνέχεια


THE NEWSROOM · 16 Ιουνίου 2017

Φωτογραφία εξωφύλλου: Alexandros Michailidis / SOOC

Iκανοποιημένος από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε χτες στο Eurogroup δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο γερμανός πολιτικός μίλησε για το θέμα στη Deutsche Welle:

«Η Ελλάδα αποφάσισε τώρα βαθιές μεταρρυθμίσεις και υπό αυτή την έννοια επέδρασε θετικά η σκληρότητα την οποία επιδείξαμε και για την οποία κατηγορηθήκαμε από πολλούς. Όλα αυτά είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, ώστε να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της.

Πέραν αυτού αποφασίσαμε τώρα έπειτα από δική μας πρωτοβουλία και ένα πρόσθετο πρόγραμμα για να τονωθεί η ανάπτυξη»

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε επίσης πως ελπίζει να είναι επιτυχημένο το συγκεκριμένο πρόγραμμα, έτσι ώστε να είναι το 2018 βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας και η χώρα να βγει στις αγορές. Επανέλαβε επίσης  τη γνωστή θέση του ότι η οποιαδήποτε απόφαση για το χρέος θα παρθεί μετά το 2018 και μόνο αν φανεί πως είναι απαραίτητη. Η προσωπική του ευχή είναι να μη χρειαστεί τίποτε από τα δύο, όπως δήλωσε:

 «Αυτός είναι ο στόχος, να σταθεί και πάλι η Ελλάδα στα πόδια της από τα μέσα του επόμενου χρόνου»

Tαυτόχρονα, υπογράμμισε πως είναι πολλά αναγκαία που δεν έχουν γίνει ακόμη και πως η Ελλάδα πρέπει να κάνει κι άλλα πολλά δύσκολα βήματα για να έχει μια δημόσια διοίκηση που να λειτουργεί και να είναι ξανά ανταγωνιστική.Όπως σχολίασε:

«Γι΄αυτό δεν θα πρέπει να δίνουμε στους έλληνες πολίτες την ψευδαίσθηση ότι όλα έχουν τελειώσει και ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσουν στο δρόμο της εξυγίανσης»

O γερμανός υπουργός τόνισε ακόμη πως παρότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη η συμμετοχή του ΔΝΤ, το γερμανικό κοινοβούλιο δεν χρειάζεται να εγκρίνει ξανά τα δάνεια προς την Ελλάδα, καθώς αφενός δεν πρόκειται για ριζική αλλαγή του προγράμματος και αφετέρου επειδή η Ελλάδα θα τα χρησιμοποιήσει καν ολόκληρο το ποσό των 86 δις ευρώ. Ανεξάρτητα από τις εκτιμήσεις του Σόιμπλε πάντως, αυτά είναι ζητήματα τα οποία θα συζητήσει και αποφασίσει πολύ σύντομα η επιτροπή Προϋπολογισμού της Bundestag.

(πηγή)

 

Best of internet