Quantcast
THE STREAM

Kαταδικάστηκε για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας ως εργοδότης ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης

Το δικαστήριο υποχρέωσε τον βουλευτή Χίου να αποζημιώσει την πρώην γραμματέα του


THE NEWSROOM · 16 Ιουνίου 2017

Συντάκτες: Κώστας Αρβανίτης, Χρήστος Καραλιάς

Ο Νότης Μηταράκης, πέραν από βουλευτής Χίου και πιστός ακόλουθος του Κυριάκου, έχει υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν και εργοδότης και μάλιστα όχι από τους καλούς, όπως προκύπτει από την πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που εκδίκασε την αγωγή που έχει κάνει μια πρώην υπάλληλος του για διάφορες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Η πρώην γραμματέας του βουλευτή καταγγέλλει ότι δούλευε στο γραφείo του την περίοδο 2011-2015, ενώ ήταν δηλωμένη μέσω της σύμβασής της ως υπάλληλος σουπερμάρκετ. Αναφέρεται πως η υπάλληλος αναγκάστηκε και δέχτηκε να το κάνει αυτό γιατί είχε ανάγκη τη δουλειά και την ασφάλιση, πως αυτό έγινε με πρόταση του ίδιου του κ. Μηταράκη για λόγους εφορίας και το κονέ έγινε επειδή στην εταιρεία του σουπερμάρκετ ήταν νομικός εκπρόσωπος ένας φίλος του βουλευτή, σε μια γνήσια ελληνική στιγμή.

Έτσι, το Πρωτοδικείο Αθηνών, εξέτασε την υπόθεση και αποφάνθηκε (853/2017), ότι ο Νότης Μηταράκης πράγματι είχε προσλάβει την εναγόμενη ως γραμματέα με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας στο γραφείο του, απορρίπτωντας δηλαδή τους ισχυρισμούς του ότι η γραμματέας εργαζόταν ως εθελόντρια. Επιπλέον έκρινε ότι η εναγόμενη όντως εργαζόταν υπερωρίες σε εργάσιμες ημέρες αλλά και Σαββατοκύριακα και αργίες και μάλιστα για δωδεκάωρα, χωρίς προφανώς να πληρωθεί για όλα αυτά. Επιπλέον έκρινε αβάσιμο τον ισχυρισμό του Μηταράκη σχετικά με δήδεν “σύμβαση δανεισμού” με την εταιρία σούπερμάρκετ. Τέλος, το δικαστήριο έκρινε ότι πράγματι η ενάγουσα απολύθηκε χωρίς αποζημίωση (δηλαδή παρανόμως) τον Οκτώβριο του 2015.

Από την απόφαση του δικαστηρίου:

Επομένως, από τα ανωτέρω εκτεθέντα αποδεικνύεται ότι μεταξύ των διαδίκων υφίστατο σύμβασης εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, απορριπτομένου οιουδήποτε αντίθετου ισχυρισμού εκ μέρους του εναγόμενου περί απασχόλησης αυτής (ενάγουσας) ως εθελόντριας.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο βουλευτής της ΝΔ θα πρέπει να αποζημιώσει την πρώην υπάλληλό του, πληρώνοντάς της τα χρήματα που δεν της είχε καταβάλλει για την εργασία της πλήρους απασχόλησης, τις υπερωρίες, την αποζημίωση της απόλυσης την οποία δεν είχε καταβάλλει ποτέ, αλλά και κάποια από τα δικαστικά έξοδα της εναγόμενης.

Από την απόφαση του δικαστηρίου:

Τα ντοκουμέντα της δίκης βρίσκονται στη διάθεσή μας. Εμείς ανυπομονούμε την επόμενη προεκλογική περίοδο για να δούμε εάν θα απασχολήσει ξανά υπάλληλους σουπερμάρκετ στο γραφείο του ο κος Νότης ο Μηταράκης.

 

Best of internet