Quantcast
THE STREAM

Κολομβιανό καρτέλ κρύβεται πίσω από την κλοπή πανάκριβων ιατρικών μηχανημάτων σε τέσσερα ελληνικά νοσοκομεία

Κάποια από τα μηχανήματα έχουν βρεθεί στην Μπογκοτά


THE NEWSROOM · 7 Ιουνίου 2017

Κολομβιανό καρτέλ βρίσκεται πίσω από τις  διαρρήξεις τεσσάρων νοσοκομείων που συνέβησαν μέσα στον Μάιο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες που αφαίρεσαν πανάκριβα μηχανήματα αξίας 540.000 ευρώ, από τα νοσοκομεία , Άγιος Σάββας, Λαμίας, Λάρισας και Βόλου είναι τρεις Κολομβιανοί.

Η ελληνική αστυνομία εντόπισε δυο κλεμμένα ενδοσκόπια στη Μπογκοτά και έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής τους.

Οι τρεις Κολομβιανοί προσποιούταν τους τουρίστες και νοίκιαζαν διαμερίσματα κοντά στα νοσοκομεία που σχεδίαζαν να ληστέψουν. Μετέπειτα υποδύονταν τους ασθενείς για να ελέγξουν τους χώρους που σκόπευαν να χτυπήσουν και να να έχουν πρόσβαση στο εσωτερικό των νοσοκομείων.

Μετά την αρπάγη των μηχανημάτων, οι Κολομβιανοί οι οποίοι αποτελούν συμμορία που κλέβει γαστρεντερολογικές κλινικές σε όλη την Ευρωπη, έστελναν τα μηχανήματα στην Λατινική Αμερική μέσω εταιρειών μεταφορών.

Οι τρεις δράστες ειχαν φτάσει  στην Ελλάδα στις αρχές Μαΐου μέσω Τουρκίας με πορτογαλικά διαβατήρια ενώ στη συνέχεια έφυγαν στις 25 Μαΐου μέσω Ισπανίας. Όπως προέκυψε είχαν φτάσει σε Λαμία και Λάρισα στις 20 Μαΐου και μια ημέρα αργότερα πήγαν στο Βόλο.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την ταυτοποίηση και επιπλέον δραστών, καθώς και για τον εντοπισμό των υπολοίπων κλεμμένων αντικειμένων.

Best of internet