Quantcast
THE STREAM

Άντρας τρέχει με την μπύρα του στο χέρι μετά την επίθεση, γίνεται σύμβολο του ατρόμητου Λονδίνου

Λονδρέζικο φλέγμα (ή πανάκριβη Pub), ο μαν αυτός έγινε ο ήρωας της χθεσινής μέρας


THE NEWSROOM · 4 Ιουνίου 2017

Σε καθεστώς τρόμου επιστρέφει το Λονδίνο και η Βρετανία μετά το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στο London Bridge, λίγες μέρες πριν τις πρόωρες εκλογές της 8ης Ιουνίου και λίγες εβδομάδες μετά το πολύνεκρο χτύπημα στο Μάντσεστερ.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στην δολοφονική επίθεση του Σαββάτου, όπως αναφέρει η αγγλική αστυνομία, όταν ένα λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω σε περαστικούς στην καρδιά της πόλης, ενώ επιβάτες αυτού αναφέρεται ότι επιτέθηκαν σε πολίτες χρησιμοποιώντας μαχαίρια.

Παρά το τραγικό κλίμα που διαμορφώνεται στο νησί μετά το τρίτο τρομοκρατικό χτύπημα σε τρεις μήνες, τα αγγλικά ταμπλοιντ αλλά και οι πολίτες κάνουν μια προσπάθεια να περισώσουν την υπερηφάνεια και το παροιμιώδες κουλνες της πρωην αυτοκρατορίας.

Σε αυτή ακριβώς την προσπάθεια έρχεται να “κουμπώσει” η απίθανη εικόνα ενός άγλλου πολίτη που τρέχει μαζί με το πανικόβλητο πλήθος στον δρόμο κρατώντας το Pint του στο χέρι και φροντίζοντας να μη χαθεί ούτε γουλιά.

Το στιγμιότυπο που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός έκανε το γύρο του διαδικτύου και των εφημερίδων αποσπώντας θριαμβευτικά σχόλια για το ατάραχο στυλ και το καθαροαίμα λονδρέζικο φλέγμα.

Αλλά βέβαια και -αντίστοιχου φλέγματος- σχόλια για το πόσο πιθανό να κόστιζε ένα pint μπύρας στο London Bridge και πόσο δύσκολα το εγκαταλείπεις όταν το έχεις πληρώσει, ακόμα και όταν η pub σου εκκενώνεται για τρομοκρατικό χτύπημα!

Best of internet