Quantcast
THE STREAM

Μαθητές λυκείου στην Κρήτη διαγωνίστηκαν στην έκθεση με θέμα το Survivor

Δυστυχώς δεν μάθαμε αν το θέμα αφορούσε τους Μαχητές η τους Celebrities


THE NEWSROOM · 1 Ιουνίου 2017

Σύμφωνα με το site ekriti.gr , μαθητές της Β’ τάξης Λυκείου στο Ηράκλειο εκλήθησαν στα πλαίσια του μαθήματος της έκθεσης στο οποίο διαγωνίστηκαν στις ενδοσχολικές εξετάσεις να εκφράσουν άποψη για το φαινόμενο του rality Survivor. Το θέμα που έπεσε στις εξετάσεις προκάλεσε έντονο προβληματισμό στους γονείς και μαθητές, διότι θεωρούν ότι το να προμοτάρεις ένα φτηνό τηλεοπτικό προϊόν στα σχολεία με το να το βάζεις θέμα έκθεσης δεν προάγει την μόρφωση.

Γονείς που μίλησαν στο ekriti, εξέφρασαν την έντονη αγανάκτησή τους λέγοντας ότι και η παιδεία απομακρύνεται από το στόχο της που δεν είναι άλλος από τη μόρφωση και την απόκτηση γνώσης και όχι από τα «αυτοκτονικά» σύνδρομα μιας κοινωνίας που ξεχνά το παρελθόν της και δεν γνωρίζει το μέλλον της απόρροια της εξαφάνισης της αυτογνωσίας. Τα παιδιά μας μεγαλώνουν μέσα στην κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική

Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι είναι λίγο υπερβολικές οι αντιδράσεις γονιών και μαθητών του λυκείου στο Ηράκλειο, και ίσως να οφείλονται στο ότι ξενέρωσαν που ο Μάνατζερ Ράγκμπι δεν πήγε να διδάξει σαρβάιβο στο σχολείο τους.

Επικοινωνήσαμε με το ekriti.gr για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το θέμα της έκθεσης, και να τον ρωτήσουμε αν είναι με τους Celebrities ή τους Μαχητές  άλλα ο δημοσιογράφος που επιμελήθηκε το θέμα απουσίαζε σε διακοπές.

 

Best of internet