Quantcast
THE STREAM

Ντόναλντ Τραμπ και Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκαν πρώτη φορά από κοντά στις Βρυξέλλες (PHOTOS)

Το τετ α τετ έγινε στα πλαίσια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ


THE NEWSROOM · 25 Μαΐου 2017

Μήνες μετά το πρώτο τηλεφώνημα, ήρθε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα και του Ντόναλντ Τραμπ να πουν κι από κοντά δυο λόγια. Η πρώτη (και τυχαία) συνάντηση έγινε στις Βρυξέλλες, στα πλαίσια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία είναι και η πρώτη στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Εκεί, ο Ντόναλντ Τραμπ είχαν το πρώτος τους τετ α τετ, το οποίο κατέγραψε με φωτογραφίες από κάπου ψηλά και δημοσίευσε ο Πάνος Καμμένος. Στις φωτογραφίες φαίνονται οι δύο ηγέτες να ανταλλάζουν χειραψία, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ να κρατάει θερμά από τον ώμο τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με αξιωματούχους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ φαίνεται ήδη πως θα περιέχει αρκετές εντάσεις. Είναι γνωστές οι απόψεις και η κριτική του Ντόναλντ Τραμπ προς την ΕΕ αλλά και προς τον τρόπο λειτουργίας του ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει εκφράσει την άποψη πως οι εταίροι της Αμερικής στο ΝΑΤΟ δε συμβάλλουν αρκετά, όπως στην τωρινή σύγκρουση με το Ισλαμικό Κράτος. Ταυτόχρονα, υπάρχουν μεγάλη διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας για το ζήτημα, με τις δύο χώρες να είναι και οι δύο μέλη του ΝΑΤΟ.

(πηγή)

 

Best of internet