Quantcast
THE STREAM

Ιταλία: Πρόστιμο θα πληρώνουν πλέον οι γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους

Η Ιταλία σκληραίνει της στάση της απέναντι στους αρνητές των εμβολιασμών


Τσαγκ · 20 Μαΐου 2017

Εμβολιάστε τα παιδιά σας ή πληρώστε πρόστιμο. Αυτό αποφάσισε το ιταλικό υπουργικό συμβούλιο, που επικύρωσε νόμο ο οποίος υποχρεώνει τους γονείς να εμβολιάζουν τα παιδιά τους για να προστατευτούν από μολυσματικές ασθένειες.

Τα παιδιά ηλικίας μέχρι 6 ετών, δεν θα γίνονται δεχτά στα νηπιαγωγεία, αν δεν έχουν απόδειξη (από τα βιβλιάρια υγείας τους) ότι έχουν κάνει τους εμβολιασμούς τους. Οι γονείς που θα στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο χωρίς να τα έχουν εμβολιάσει θα πληρώνουν πρόστιμο.

Δεν βρισκόμαστε σε κατάσταση ανάγκης, άλλα είναι ένα από τα ζητήματα που ενδιαφέρουν την κυβέρνηση και έχουμε σκοπό να ασχοληθούμε

Είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός  Πάολο Τζεντιλόνι και συνέχισε λέγοντας:

Είμαι πεπεισμένος ότι με τα απαιτούμενα μέτρα που θα παίρνουμε σταδιακά, οι οικογένειες της Ιταλίας θα προστατεύουν καλύτερα τα παιδιά τους

Αυτή η απόφαση πάρθηκε μετά από μια επιδημία ιλαράς  που έπληξε την χώρα και οφείλεται στην μείωση των γονέων που εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

Στην Ιταλία μέσα στο 2017 έχουν αναφερθεί 2.395 περιπτώσεις ιλαράς, ενώ το 2016 τα κρούσματα ήταν 840 και το 2015 μόλις 250.

Οι εμβολιασμοί για την ιλαρά, την παρωτίτιδα, την ερυθρά, την ανεμοβλογιά και την μηνιγγίτιδα που παλαιότερα ήταν προτεινόμενες πλέον είναι επιτακτικές.

Ο νόμος επίσης απαιτεί εμβολιασμούς ενάντια πολιομυελίτιδα, ηπατίτιδα Β, διφθερίτιδα, τέτανο, αιμοφιλία Β και κοκκύτη.

πηγή 

 

Best of internet