Quantcast
THE STREAM

Η Αγία Ελένη φτάνει την Κυριακή στην Ελλάδα φουλ κομπλέ με χορηγούς, κόκκινα χαλιά και στρατιωτικά αγήματα

Το λείψανο θα τοποθετηθεί πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου και θα μεταφερθεί στο Αιγάλεω


President Creed · 12 Μαΐου 2017

Ένα τεράστιο event με δυσθεώρητα κέρδη και πολλούς χορηγούς προβλέπεται να είναι η αποκλειστική εμφάνιση του λείψανου της Αγίας Ελένης στο Αιγάλεω, το οποίο θα έρθει από τη Βενετία στις 14 Μαΐου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και θα εκτίθεται στο ναό της Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω. Το σκήνωμα της Αγίας Ελένης έρχεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από 1.700 χρόνια και το comeback προβλέπεται φουλ έξτρα.

Συγκεκριμένα, το λείψανο θα μεταφερθεί με ειδική πτήση, χορηγία αεροπορικής εταιρείας, ενώ θα υπάρχει και μετάδοση live streaming, χορηγία εταιρείας τηλεπικοινωνιών. Την ημέρα της άφιξης του λειψάνου, τα ΕΛΤΑ θα σφραγίζουν με ειδικές επετειακές σφραγίδες, ενώ στο αεροδρόμιο θα στρωθεί κόκκινο χαλί και θα παιανίζουν κατά την άφιξη οι μπάντες  του στρατού και του ναυτικού. Αγήματα θα παρουσιάσουν όπλα, ενώ το λείψανο θα τοποθετηθεί σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου και θα μεταφερθεί στον Ναό της Αγίας Βαρβάρας. Μάλιστα θα ραφτεί καινούργιο φόρεμα για το σκήνωμα και στο ναό της Αγίας Βαρβάρας, όπου θα μείνει για ένα μήνα.

Η επίσημη υποδοχή θα γίνει στις 6.30 μ.μ. μπροστά από το δημαρχείο Αιγάλεω από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και κατόπιν θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του ιερού σκηνώματος στην Αθήνα, θα τελούνται πρωινές και απογευματινές ακολουθίες και αγρυπνίες.

Παράλληλα έχει δημιουργηθεί ειδικό σάιτ για αυτή την επίσκεψη, το agiaeleni.gr ενώ θα κυκλοφορήσουν και φωτογραφίες με λογότυπο ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση. Πέραν αυτού, έχει δημιουργηθεί και ένα σποτάκι που θυμίζει mini ντοκιμαντέρ με πλάνα με drone και συνεντεύξεις από Θεολόγους που αναλύουν γιατί η Αγία Ελένη είναι must:

Όταν έχει έρθει το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας που είχε μείνει για προσκύνημα για 15 ημέρες, οι εισπράξεις από τον οβολό των 600 χιλιάδων πιστών που το προσκύνησαν ήταν 400 χιλιάδες ευρώ, περίπου 18 χιλιάδες την ημέρα.

ΠΟΙΑ ΕΛΕΝΗ?

H Aγία Ελένη ήταν η μητέρα του Μέγα Κωνσταντίνου και ήταν αυτή που συμβούλεψε τον Κωνσταντίνο να σκοτώσει τη γυναίκα του τη Φαύστα, την οποία τελικά ο Κων/νος  έπνιξε σε βραστό νερό.

Η Ελένη ήταν κόρη ξενοδόχου από το Δράπανο Βιθυνίας ενώ μερικές πηγές την αναφέρουν ως «κοινή γυναίκα» που εργαζόταν σε πανδοχείο. Μετά το γάμο της ακολούθησε το σύζυγό της στις εκστρατείες και το 274, στη σημερινή Νίσσα της Σερβίας, η Ελένη γέννησε το γιο τους, Κωνσταντίνο. Ο γάμος οδηγήθηκε τελικά σε διαζύγιο και ο Κωνσταντίνος μετά το θάνατο του πατέρα του ανακηρύσσεται από τους στρατιώτες στο Γιορκ της Μεγάλης Βρετανίας Καίσαρας. Η μητέρα του ανακηρύσσεται Αυγούστα.

Οι αλλεπάλληλοι φόνοι -γιου, εγγονού, γαμπρού, νύφης- έγιναν με τη συμμετοχή της, αλλά εκείνη έγινε χριστιανή μετά τα εξήντα κι ασχολήθηκε με τη φιλανθρωπία χτίζοντας πτωχοκομεία, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία και κάνοντας διάφορα σπονσοριλίκια στην Χριστιανική Εκκλησία. Το ταξίδι της στην Παλαιστίνη, οι ανασκαφές εκεί και οι εκκλησίες που έχει χτίσει σε Κύπρο, Πάρο και Ιεροσόλυμα μαζί με την ανεύρεση του Τίμιου Ξύλου την έχουν μυθοποιήσει ως ισαπόστολο και αγία. (βλ. η 14η απόστολος).

Οι ιστορικοί πάντως διατηρούν επιφυλάξεις για την ανεύρεση του Τίμιου Σταυρού. Ο Ευσέβιος δεν αναφέρει την ανακάλυψη και ο άγιος Κύριλλος, πατριάρχης Ιεροσολύμων, περιγράφει ότι ο Τίμιος Σταυρός βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα το 351 μ.Χ., ενώ η Αγία Ελένη πέθανε το 331 μ.Χ. και δεν αναφέρει ποιος τον βρήκε, όπως διαβάζουμε εδώ.

 

Best of internet