Quantcast
THE STREAM

Στην Κύπρο έχουν βάλει μάχιμα σκιάχτρα να βαράνε σκοπιά αντί για στρατιώτες

Η εθνική φρουρά Κύπρου δήλωσε ότι γίνεται για εκπαιδευτικούς λόγους


Τσαγκ · 9 Μαΐου 2017

Χάρτινοι στρατιώτες φυλάνε σκοπέτο σε στρατόπεδα της Κύπρου σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Όπως γράφει στο άρθρο της η εφημερίδα, πολίτης που πήγε να μαζέψει κάπαρη κοντά σε στρατόπεδο αντιλήφθηκε ότι ο στρατιώτης που έκανε την υπηρεσία του σε υπερυψωμένη σκοπιά του στρατοπέδου, δεν ήταν Κύπριος στρατιώτης, άλλα ένα φτηνό χάρτινο ομοίωμα φαντάρου.

Ο πολίτης κατάλαβε την πατέντα που ειχαν κάνει στο στρατόπεδο, όταν πήγε να χαιρετίσει τον σκοπό άλλα το σκιάχτρο για ευνόητους λόγους δεν του απάντησε, τότε ο πολίτης πλησίασε να δει τι συμβαίνει και τότε κατάλαβε ότι αντί για φρουρό ζώντα είχε μπροστά του έναν χαρτονένιο που λειτουργούσε σαν σκιάχτρο για τους οχθρούς.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς ανέφερε στον «Φιλελεύθερο» ότι έχουν τοποθετήσει τα ομοιώματα για λόγους εκπαίδευσης (κάτι που δεν προβλέπεται από κανέναν κανονισμό) και γίνονται σκέψεις να επεκταθεί αυτή η πρακτική και σε άλλα στρατόπεδα. Η φωτογραφία του ομοιώματος είναι από τον πολίτη που μάζευε την καπαρη και δημοσιεύεται σήμερα στον “Φιλελεύθερο”.

Ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ, ο Πάνος ο Καμμένος ακόμα δεν έχει πάρει θέση για το συμβάν.

 

Best of internet