Quantcast
THE STREAM

Ο Πάνος o Καμμένος πίστεψε και τουήταρε hoax για “θησαυρό 600 δις δολαρίων στην Κρήτη”

Ποιος θα του κόψει τη χαρά και θα του πει ότι είναι άνθρακας ο υδρογονανθρακας


President Creed · 9 Μαΐου 2017

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας του ευλογημένου μας τόπου, ο Πάνος ο Καμμένος, μας ενημερώνει από το twitter του για τα εξαιρετικά ευχάριστα (αλλά δυστυχώς αναληθή) νέα σχετικά με “Χρυσοφόρο κοίτασμα υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης! Θησαυρός 600 δισ. δολαρίων! -“.

 

Η χρυσοφόρα υπόθεση των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ που είναι εξ’ ίσου υπαρκτή όσο και η περιουσία του Αρτέμη Σώρρα προφανώς προκάλεσε ρίγη χαράς, συγκίνησης και ανακούφισης στον Πάνο Καμμένο που με πόνο ψυχής ψηφίζει μνημόνια.

Το να πιστεύει ο περιπτεράς της γειτονιάς σου, ή ο ψεκασμένος συνταξιούχος θείος σου ότι ανακαλύφθηκε θησαυρός με κοιτάσματα υδατανθράκων υδρογονανθράκων αξίας 600 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν είναι και κάτι το τόσο τραγικό, αγαπητοί φίλοι, μιας και ήδη άλλες αιρετικές hoaxολογίες, όπως αυτή του Αρτέμη Σώρρα έχουν πολλούς πιστούς. Όταν όμως αναπαράγει αυτή την είδηση ο ΥΠΕΘΑ της χώρας, τότε το όλο θέμα ξεπερνάει το cringe και γίνεται λίγο ανησυχητικό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ελληνικά hoaxes, το αρχικό ρεπορτάζ εμφανίζεται στην έντυπη Real News, με τίτλο θησαυρός 600 δις. δολ. νότια της Κρήτης:

Για να μη σας τα πολυλογούμε, το ρεπορτάζ αναφέρεται σε μια έρευνα η οποία υποδεικνύει κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Λιβύης, ενώ επιπλέον αυτή η έρευνα που επικαλείται η REAL News δε φαίνεται να υπάρχει πουθενά, παρά μόνο μια αντίστοιχη ομιλία η οποία ωστόσο δεν αποτελεί επιστημονική έρευνα.

 

Ό,τι έχει ειπωθεί σε μια ομιλία σχετικά με τη Νότιο Αφρική και την ΑΟΖ της Λιβύης είναι το έναυσμα για να αναθαρρήσει ο Πάνος ο Καμμένος και να πιστέψει ότι καθόμαστε πάνω σε ένα θησαυρό 600 δις. Μακάρι.

Best of internet