Quantcast
THE STREAM

Συγκινημένος ο Τζίμι Κίμελ μιλάει στην εκπομπή του για την εγχείριση καρδιάς του νεογέννητου γιού του

Ο Αμερικανός κωμικός μίλησε τελικά και για τη σημαντικότητα της πρόσβασης στην ασφάλιση υγείας


LUBEN CREW · 3 Μαΐου 2017

Αντίθετα σε ό,τι μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα ο Τζίμι Κίμελ, μετά από μια εβδομάδα απουσίας, εμφανίστηκε στην εκπομπή του το βράδυ της Δευτέρας εμφανώς συγκινημένος. Ο Κίμελ αποκάλυψε ότι ο νεογέννητος γιος του, Γουίλιαμ Τζον Κίμελ, που ήρθε στις ζωή στις 21 Απριλίου, διαγνώστηκε με σοβαρά καρδιακά προβλήματα λίγα λεπτά μετά τη γέννησή του. Ο μικρός Γουίλιαμ Κίμελ χρειαζόταν κατεπειγόντως εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, οδηγώντας σε μια σειρά δύσκολων και δυσάρεστων στιγμών οι οποίες όμως τουλάχιστον κατέληξαν σε ευχάριστο τέλος.

Όπως αναφέρει στον εισαγωγικό του μονόλογο ο Κίμελ “μέχρι και άθεοι προσεύχονταν για εμάς, εντάξει;

Τελικά ο Τζίμι Κίμελ ανέφερε, με δάκρυα στα μάτια ότι δεν θα πρέπει σε κανένα να αρνείται η πρόσβαση στην υγειονομική κάλυψη και ασφάλεια, ειδικά στις περιπτώσεις προϋπάρχοντων προβλημάτων υγείας. Η αναφορά αυτή υποδεικνύει σαφώς το Obamacare, το πρόγραμμα ασφάλειας υγείας του Oμπάμπα, που καλύπτει αυτές τις περιπτώσεις, αλλά που φαίνεται να θέλει να το αποσύρει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Όπως ανέφερε ο ίδιος:

“Εάν το παιδί σου πρόκειται να πεθάνει, ενώ θα μπορούσε να ζήσει, δε θα έπρεπε να παίζει ρόλο πόσα λεφτά βγάζεις. Είτε είσαι Ρεπουμπλικανός, είτε Δημοκράτης, είτε ο,τιδήποτε άλλο, όλοι συμφωνούμε σε αυτό”

Τέλος καλό μέχρι τώρα πάντως για τον Κίμελ και την οικογένειά του, παρ’ ό,τι η μικρή δε φαίνεται και πολύ χαρούμενη που θα έχει αδερφό:

Best of internet