Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων δήλωσε πως το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία και πως ο Καμμένος είναι ασόβαρος

stream

Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων δήλωσε πως το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία και πως ο Καμμένος είναι ασόβαρος

Αυστηρά και με καταγγελία στον ΟΗΕ απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας


LUBEN CREW · 26 Απριλίου 2017

Υλικό για νέο γύρο δηλώσεων προέκυψε μετά τους σημερινούς ισχυρισμούς του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ. Το κυβερνητικό στέλεχος της Τουρκίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Μilliyetείπε πως το Αγαθονήσι, το οποίο βρίσκεται δίπλα στη Σάμο, ανήκει στην Τουρκία.

Σαν να μην έφτανε αυτό για να γίνει χαμός, δήλωσε επίσης για τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο πως «δεν μπορούμε να πάρουμε σοβαρά τον Ελληνα υπουργό Αμυνας. Δεν φέρει το ειδικό βάρος που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί». Η θέση του Αγαθονησίου στο χάρτη είναι η εξής:

To ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε άμεσα με ανακοίνωση αλλά και καταγγέλοντας τις δηλώσεις στη Διεθνή Κοινότητα και τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ:

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας που προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις αμφισβήτησης των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί ιστορικά και κατοχυρωθεί από το Διεθνές Δίκαιο τον προηγούμενο αιώνα.

Καταγγέλλουμε στη Διεθνή Κοινότητα και τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική και επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά της Τουρκίας.

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι αυτή τη φορά η αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου διατυπώνεται από τα χείλη του Υπουργού που είναι αρμόδιος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Αν κρίνουμε από το χαμό με τις δηλώσεις Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης, αναμένεται συνέχεια.

 

 

Best of internet