Quantcast
THE STREAM

Ντομάτες και γιουχαΐσματα έφαγε η Μαρί Λεπέν σε επίσκεψή της σε Αγορά του Παρισιού (VIDEO)

Δεν ήταν πολύ έξυπνη κίνηση να πάει σε χώρο με τόσες διαθέσιμες ντομάτες


THE NEWSROOM · 26 Απριλίου 2017

Την όχι και τόσο έξυπνη ιδέα να επισκεφτεί την αγορά με τα κρέατα και ζαρζαβατικά είχε η ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν η οποία ήθελε να δει “τη Γαλλία που ξυπνάει νωρίς” και κατέληξε να δέχεται ντομάτες και γιουχαΐσματα από εργάτες και μετανάστες που δούλευαν στην αγορά στα περίχωρα του Παρισιού.

«Όταν υπάρξει άδικος ανταγωνισμός, εμείς θα θέτουμε όρια», ανέφερε  η 49χρονη πολιτικός που περιτριγυριζόταν από μία ομάδα μελών της ασφάλειας, δημοσιογράφων και κάμεραμαν. Κάποια στιγμή οι εργαζόμενοι στην αγορά άρχισαν να γιουχάρουν.

«Εχεις μαζί σου τα χαρτιά σου», ρώτησε χιουμοριστικά ένας κρεοπώλης με μία αιματοβαμμένη ρόμπα, τον συνάδελφό του. «Κι εμείς εργαζόμενοι είμαστε! Πληρώνουμε φόρους!», φώναξε ένας άλλος προς τη Λεπέν. «Ντροπή», ακούστηκε από έναν άλλο πάγκο.

Οι ντομάτες δεν πέτυχαν τη Λεπέν αλλά τους δημοσιογράφους που την περιστοίχιζαν. Στην αγορά, μία από τις μεγαλύτερες αγορές φαγητού στην Ευρώπη, οι έμποροι είναι μετανάστες πρώτης ή δεύτερης γενιάς. Επομένως, η παρουσία της πολιτικού που θέτει ως προτεραιότητα την απέλαση των παράτυπων μεταναστών προκάλεσε ανάμεικτα αισθήματα. Κάποιοι έσπευσαν να τη χαιρετήσουν, να τη γνωρίσουν από κοντά, να φωτογραφηθούν μαζί της. Η Λεπέν, στην επίσκεψη της αυτή αναφέρθηκε και σε μέτρα προστατευτισμού που για τα γαλλικά προϊόντα.

Εν τω μεταξύ, ο αντίπαλος υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο της Γαλλίας, ο κεντρώου, οικονομικά φιλελεύθερος και ευρωπαϊστής Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε χθες το βράδυ την αντίπαλό του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, υποψήφια της ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν ότι προάγει το μίσος και την απομόνωση με τις πολιτικές της, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, θα καταστρέψουν την οικονομία.

Πηγή: εδώ

Best of internet