Quantcast
THE STREAM

Η ΕΛ.ΑΣ ετοιμάζει ντου με τρακτέρ για την απομάκρυνση κοντέινερ από την πλατεία Εξαρχείων

Το κοντέινερ των 9 τετραγωνικών τοποθετήθηκε στην πλατεία στις 8 Απριλίου από αντιεξουσιαστές


THE NEWSROOM · 25 Απριλίου 2017

Στις 8 Απριλίου τοποθετήθηκε στην πλατεία Εξαρχείων ένα κοντέινερ 9 τετραγωνικών μέτρων και εγκαινιάστηκε ύστερα από 10 ημέρες από τη «Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων», στην οποία συμμετέχουν δώδεκα αντιεξουσιαστικές κινήσεις, μεταξύ των οποίων η Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας, το κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ, τέσσερις ακόμη συλλογικότητες, δύο καταλήψεις, το αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου και τρεις ακόμη συνελεύσεις αντιεξουσιαστών. Οι συλλογικότητες το χαρακτηρίζουν πολιτικό περίπτερο, το οποίο αποσκοπεί στο να «συμβάλει στην πολιτική αναβάθμιση του χώρου ως όχημα για τη ριζοσπαστικοποίηση και συγκρότηση αγωνιστικής πολιτικής κουλτούρας».

Ο Δήμος Αθηναίων που πασχίζει για την ομορφιά της πόλης, φαίνεται ότι ενοχλήθηκε τα μάλα από αυτό το κοντέινερ 9 τετραγωνικών και υπέβαλε μήνυση για την ύπαρξη του κοντέινερ. Η  ασφάλεια διεξάγει έρευνα για να πιστοποιήσει την παράβαση του ΓΟΚ (Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού) και να πιστοποιηθεί το αδίκημα της αυθαίρετης κατάληψης του κοινόχρηστου χώρου. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα και να δώσει το οκ ο εισαγγελέας για την απομάκρυνση του κοντέινερ.

Το εντυπωσιακό είναι το σχέδιο δράσης που ετοιμάζει η αστυνομία το οποίο σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, περιλαμβάνει μέχρι και τρακτέρ. Αναλυτικά:

Το σχέδιο απομάκρυνσης του… ΚΕΠ περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση τουλάχιστον τριών διμοιριών των ΜΑΤ, δύο ομάδων ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας), στελεχών της Κρατικής Ασφάλειας και ομάδων ΔΙ.ΑΣ. περιμετρικά. Στην περίπτωση που διασφαλιστεί ο χώρος, στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί βαρύ όχημα, ενδεχομένως τρακτέρ, για να σύρει το κοντέινερ σε σημείο όπου σε δεύτερο χρόνο γερανοφόρο θα μπορεί να το σηκώσει και να το φορτώσει σε ειδικό όχημα για την απομάκρυνσή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αστυνομικός σχεδιασμός προβλέπει την ύπαρξη και… ασθενοφόρου, προκειμένου το πλήρωμά του να μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα στο απομακρυσμένο αλλά υπαρκτό ενδεχόμενο επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και ύπαρξης τραυματισμών από αυτές.

Καθησυχαστικό πάντως είναι ότι δε διαβάσαμε κάτι για ελικόπτερα και άρματα.

 

Best of internet