Quantcast
THE STREAM

Όλα όσα ξέρουμε για την χτεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι

Σύμφωνα με τον Reuters στην επίθεση υπήρχε και δεύτερος δράστης, τον οποίο και αναζητούν οι διωκτικές αρχές


THE NEWSROOM · 21 Απριλίου 2017

Ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε χτες το βράδυ στο Παρίσι, στην περιοχή της λεωφόρου των Ηλύσιων Πεδίων, όταν άγνωστος σταμάτησε δίπλα σε περιπολικό και άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ. Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και δυο τραυματίστηκαν, με τον ένα απ’ αυτούς να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας Πιερ Ανρί Μπραντέ:

Λίγο μετά τις 9:00 μ.μ. (10:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), ένα όχημα σταμάτησε δίπλα σε ένα περιπολικό που ήταν σταματημένο στο φανάρι. Αμέσως, εξήλθε ένας άνδρας και πυροβόλησε με καλάσνικοφ το περιπολικό, τραυματίζοντας θανάσιμα έναν αστυνομικό

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και κατάφεραν να σκοτώσουν τον δράστη της επίθεσης.

Η περιοχή εκκενώθηκε άμεσα από την γαλλική αστυνομία και οι πρώτες πληροφορίες από τα γαλλικά μέσα ανέφεραν ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να μην ήταν τρομοκρατική ενέργεια άλλα ληστεία. Λίγο αργότερα όμως ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας 39χρονος γνωστός στις αρχές ως Karim Cheufri, ο οποίος είχε απασχολήσει ξανά τις γαλλικές αρχές στο παρελθόν και ήταν γνωστός για την ριζοσπαστικοποίηση του.

Οι αρχές ερευνούν από το πρωί ένα σπίτι στο ανατολικό Παρίσι που θεωρούν ότι είναι το σπίτι του δράστη. Οι αστυνομικές αρχές δήλωσαν στα ΜΜΕ ότι ο δράστης είχε συλληφθεί και τον Φεβρουάριο, γιατί υπήρχαν πληροφορίες ότι ετοίμαζε επίθεση εναντίον αστυνομικών, άλλα είχε αφεθεί ελεύθερος λόγω έλλειψης στοιχείων.

Το ISIS αναφέρει το δράστη ως Abu Yusuf al-Beljiki, ή “ο Βέλγος”. Η γαλλική αστυνομία είχε πληροφορίες ότι κάποιος εξτρεμιστής είχε μπει την Πέμπτη στην χώρα μέσω Βελγίου, αλλά η εθνικότητα του Karim Cheufri είναι ακόμα αγνωστη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Parisien, ο Cheufri το 2001 είχε καταδικαστεί και είχε εκτίσει ποινή 15 χρόνων στις γαλλικές φυλακές για τρεις απόπειρες φόνου, οι δυο εξ αυτών ενάντια αστυνομικών. Σύμφωνα με την εφημερίδα οι πινακίδες του αυτοκινήτου της επίθεσης ταιριάζουν με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που ερευνά η αστυνομία.

Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την Γαλλία, αναφέρουν και δεύτερο δράστη, γνωστό και αυτό στις διωκτικές αρχές. Σύμφωνα με το Reuters οι γαλλικές αρχές έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης, να σημειωθεί ότι έχουν συλληφθεί και τρία μέλη από την οικογένεια του δράστη.

 

 

 

 

 

Best of internet