Quantcast
THE STREAM

ΗΠΑ: Αμοιβή 50 χιλιάδες δολάρια δίνει το FBI για τον άνθρωπο που πυροβόλησε έναν περαστικό και το ανέβασε στο facebook

Η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει αν οι ισχυρισμοί του φερόμενου ως δράστη είναι αληθινοί


LUBEN CREW · 18 Απριλίου 2017

Καινούριο ρεκόρ στο πόσο άσχημη παίζει να είναι η ανθρωπότητα έγινε στις ΗΠΑ. Άντρας στην πόλη Κλίβελαντ του Οχάιο φέρεται να πυροβόλησε έναν ηλικιωμένο περαστικό και αμέσως μετά να ανέβασε το βίντεο στο facebook.

O δράστης (αν το περιστατικό έγινε όπως το περιέγραψε ο ύποπτος και δεν είναι κάποια κακόγουστη φάρσα) είναι ένας 37χρονος αφροαμερικάνος. Στο βίντεο που ανέβασε ο άντρας που φέρει το όνομα Στιβ Στίβενς δηλώνει πως έχει ήδη πυροβολήσει και σκοτώσει 13 ανθρώπους και ψάχνει τον 14ο, ενώ μέσα από το αυτοκίνητο που βρίσκεται δηλώνει ότι η αιτία για τις πράξεις του ήταν ότι «του την έδωσε».

Η αστυνομία μπόρεσε να επιβεβαιώσει το θάνατο του περαστικού, ο οποίος ήταν ο 74χρονος Ρόμπερτ Γκόντγουιν αλλά δε μπορούσε να κάνει το ίδιο και για τους ισχυρισμούς του 37χρονου αυτοχαρακτηριζόμενου ως δολοφόνου. Παρόλα αυτά η αστυνομία τον ψάχνει και επέκτεινε μάλιστα την έρευνα της σε διαπολιτειακό επίπεδο, καθώς το ανθρωποκυνηγητό περιλαμβάνει πλέον τις γειτονικές πολιτείες Ιντιάνα, Μίσιγκαν, Πενσιλβάνια και Νέα Υόρκη.

Όπως δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας του Κλίβελαντ, Κάλβιν Γουίλιαμς:

«Οι έρευνές μας πλέον γίνονται στο σύνολο της χώρας»

Και το FBI, η ομοσπονδιακή υπηρεσία καταπολέμησης του εγκλήματος στις ΗΠΑ, φαίνεται να ασχολείται με την υπόθεση. Προσφέρει 50.000 δολάρια σε όποιον βοηθήσει να συλληφθεί ο καταζητούμενος, ο οποίος χαρακτηρίζεται «οπλισμένος και επικίνδυνος» και έχει συμπεριληφθεί στους καταλόγους με τους καταζητούμενους του FBI.

(πηγή: 1, 2)

Best of internet