Quantcast
THE STREAM

Αγγλία: Δικαστής με απόφασή του υποχρέωσε νεαρή vegan μητέρα να εμβολιάσει τα παιδιά της

Vegan και αντιεμβολιασμός ούτε στον χειρότερο εχθρό


felix · 8 Απριλίου 2017

 

Να εμβολιάσει τα παιδιά της με το ζόρι αναγκάστηκε μια νεαρή vegan μητέρα στη Βρετανία. Πιο συγκεκριμένα ο δικαστής Μαρκ Ρότζερς αναγκάστηκε να εκδώσει εντολή για να γίνει ο εμβολιασμός των παιδιών, καθώς η μητέρα τους υποστήριζε ότι τα εμβόλια περιέχουν ουσίες βλαβερές για τον οργανισμό τους.

 

Όπως δήλωσε η ίδια:

«Δεν είναι φυσικά ενέσιμα στοιχεία. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις μου καθώς πρόκειται για  προϊόντα που προέρχονται από ζώα ή κύτταρα που έχουν δοκιμαστεί σε αυτά»

 

H μητέρα, τα παιδιά της οποίας έχουν ηλικία 2 και 4 ετών, αρνούνταν επίσης να δώσει φάρμακα στα παιδιά της. Το αποτέλεσμα ήταν να καταγγελθεί από τον ίδιο τον πατέρα τους, o oποίος στη δίκη που κατέθεσε ανέφερε ότι η νεαρή γυναίκα αρνούνταν να δώσει στα παιδιά της ακόμη και παρακεταμόλη (τη δραστική ουσία του ντεπόν δηλαδή):

 

«Είναι μια εμμονική, υπερπροστατευτική, στενόμυαλη γυναίκα, καχύποπτη για την συμβατική ιατρική»

 

Στην απόφαση του, ο δικαστής του Βρετανικού Ανωτάτου Δικαστηρίου ανέφερε ότι η νεαρή μητέρα είχε υποστηρίξει ότι θα καταθέσει σαν μάρτυρας υπέρ της ένας γιατρός, αλλά τελικά απλά δε βρέθηκε κανείς να το κάνει. Σε μια μείξη αντίληψης βίγκαν με αεροψεκασμούς, η νέα γυναίκα δήλωσε ότι τα παιδιά της είναι υγιή γιατί τρέφονται μόνο με «φυσικά προϊόντα» και ότι «τα εμβόλια παράγουν περισσότερους κινδύνους παρά οφέλη

Ο δικαστής Μαρκ Ρότζερς δε συμφώνησε πάντως καθώς το συμπέρασμα του ήταν ότι «η ανοσοποίηση των παιδιών κατά της διφθερίτιδας, πολιομυελίτιδας, μηνιγγίτιδας, ανεμοβλογιάς και ερυθράς είναι η καλύτερη επιλογή.». Ενώ ανησύχησε για το αν η μητέρα των παιδιών θα καταφέρει να δει το ζήτημα αντικειμενικά, σχολίασε επίσης ότι η απόφαση του έγινε κάτω από τους όρους του Νόμου για τα Παιδιά του 1989, που επιτρέπει στα δικαστήρια να παρακάμπτουν τους γονείς όταν πρόκειται για κάτι σχετικό με τη φροντίδα των παιδιών.

(πηγή)

 

Best of internet