Quantcast
THE STREAM

«Τα παιδιά του Άσαντ» είναι ο τίτλος του σημερινού σοκαριστικού εξώφυλλου της Liberation

Η γαλλική εφημερίδα φιλοξενεί την εικόνα νεκρών Σύρων παιδιών από την προχθεσινή χημική επίθεση


THE NEWSROOM · 6 Απριλίου 2017

 

Την Τρίτη 4 Απριλίου, μετά από μια αεροπορική επιδρομή στην πόλη Khan Sheikhoun στην επαρχία Idlib, σύννεφα “δηλητηριώδους αερίου” φαίνεται να σχηματίστηκαν προκαλώντας θανάτους και σοβαρά τραύματα. Εικόνες μικρών παιδιών, ακόμη και μωρών, έπεσαν θύματα της επίθεσης με τις εικόνες και τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν να συγκλονίζουν όλο τον κόσμο.

Ήταν η τρίτη κατά σειρά επίθεση με βρώμικα όπλα που σημειώθηκε μέσα σε μια εβδομάδα και, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η πιο πολύνεκρη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία από το 2013.

 

 

Το σημερινό εξώφυλλο της εφημερίδας Liberation έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση απεικονίζοντας «Τα παιδιά του Άσαντ» σε μια φωτογραφία που βλέπουμε τα άψυχα κορμιά των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση με τα χημικά.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται πως διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν πως η συριακή κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από αυτήν την αποτρόπαια πράξη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν πως οι θάνατοι προκλήθηκαν από αέριο σαρίν το οποίο έρριψαν συριακά αεροσκάφη. Το καθεστώς Άσαντ όμως αρνείται πως έχει κάνει χρήση χημικών όπλων. Η Ρωσία από την πλευρά της δήλωσε πως πιστεύει ότι δηλητηριώδες αέριο διέρρευσε από αποθήκη χημικών όπλων των ανταρτών την οποία έπληξαν συριακά μαχητικά.

 

 

Ο Χάσαν Χατζ Άλι, διοικητής της οργάνωσης των ανταρτών Ελεύθερος Στρατός της Ιντλίμπ, δήλωσε πως καμία στρατιωτική θέση των ανταρτών στην περιοχή δεν τέθηκε στο στόχαστρο την Τρίτη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από την επίθεση με την χημική επίθεση της Τρίτης πέθαναν πάνω από 85 άτομα, ανάμεσά τους και 30 παιδιά και όπως καταλάβαμε από τις δηλώσεις όλων των δυνάμεων, κανείς δεν ευθύνεται για αυτό το αποτρόπαιο συμβαν

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΕ

Best of internet