Quantcast
THE STREAM

Επίθεση με χημικά όπλα αφήνει πίσω της δεκάδες νεκρούς και τραυματίες σε πόλη της Συρίας

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν πρόκειται για το γνωστό χημικό όπλο σαρίν


THE NEWSROOM · 4 Απριλίου 2017

Δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δέκα παιδιά σκοτώθηκαν σε κάτι που φαίνεται να είναι η χειρότερη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία εδώ και χρόνια. Μετά από μια αεροπορική επιδρομή στην πόλη Khan Sheikhoun στην επαρχία Idlib σήμερα Τρίτη πρωί, σύννεφα “δηλητηριώδους αερίου” φαίνεται να σχηματίστηκαν προκαλώντας θανάτους και σοβαρά τραύματα σύμφωνα με τοπικούς ακτιβιστές, οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση για εσκεμμένη επίθεση με χημικά όπλα.

Η επίθεση η οποία έχει ήδη καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα, έχει αφήσει πίσω της και δεκάδες τραυματίες. “Δεν έχω δει τίποτε σαν αυτό” φαίνεται να δήλωσε τοπικός γιατρός, ενώ το ιατρικό προσωπικό διευκρίνισε πως τα θύματα δυσκολεύονταν να αναπνεύσουν ακόμα και με τη χρήση μασκών. Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις αρνήθηκαν την ευθύνη και μίλησαν για έκρηξη αποθήκης με χημικά όπλα που ανήκε στους αντάρτες.

Το ίδιο προσωπικό σχολίασε τα εξής: Οι τραυματίες ήταν περίπου 125, με 25 να είναι ήδη νεκροί, ενώ το 70-80% ήταν γυναίκες και παιδιά. Οι γιατροί είπαν επίσης πως χρειάζονται πειράματα στο εργαστήριο για να εξακριβωθεί αν η χημική ουσία ήταν το γνωστό χημικό όπλο σαρίν.

Δε χτυπήθηκε όμως μόνο η πόλη. Και το νοσοκομείο το οποίο δέχθηκε τα θύματα της «τοξικής επίθεσης» στη βορειο-δυτική Συρία βομβαρδίσθηκε και υπέστη σοβαρές ζημίες, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP).


Η επαρχία Ιντλίμπ που βρίσκεται η πόλη βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βομβαρδίζεται τακτικά από τη Συριακή, τη Ρωσική αεροπορία αλλά και την Αμερικάνικη αεροπορία, με αποτέλεσμα πέρα από τους αντάρτες να βρίσκουν συχνά το θάνατο άμαχοι: γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.

(πηγή)

Best of internet