Μήνυμα στους χρυσαυγίτες στέλνει ο πατέρας του φοιτητή που ξυλοκοπήθηκε

stream

Μήνυμα στους χρυσαυγίτες στέλνει ο πατέρας του φοιτητή που ξυλοκοπήθηκε

Συνεχίζονται οι έρευνες ενώ ένας 42χρονος χρυσαυγίτης μετακλητός υπάλληλος στη γραφείο του Μιχαλολιάκου συνέλήφθη ως δράστης


THE NEWSROOM · 1 Απριλίου 2017

Μετακλητός υπάλληλος της Βουλής, στο γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου, καθώς και ιδιοκτήτης καφετέρας στην περιοχή κοντά στα γραφεία της ναζιστικής συμμορίας στη Μεσογείων φέρεται να είναι ο 42χρονος που συνελήφθη το πρωί, με την κατηγορία ότι συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή στους Αμπελοκήπους.

Ο 42χρονος είχε προσληφθεί στη Βουλή από το 2012, με πρόταση του Νίκου Μιχαλολιάκου. Σήμερα ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος του απήγγειλε βαριές κατηγορίες. Ο 42χρονος φέρεται να είναι υπεύθυνος ασφαλείας των κεντρικών γραφείων του κόμματος. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο 42χρονος συνελήφθη μετά από μαρτυρίες ότι συμμετείχε στην ομάδα των χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια στο κεφάλι και στο σώμα τον 24χρονο φοιτητή ο οποίος νοσηλεύεται.

Σήμερα, ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Λάζαρης, πατέρας του 24χρονου σπουδαστή έστειλε μήνυμα στη Χρυσή Αυγή και αναφέρθηκε με δήλωσή του που δημοσιεύεται στο bloko.gr στην επίθεση που δέχτηκε ο γιος του.

Αθήνα 1-4-2017.

Για την επίθεση που δέχτηκε ο Αλέξης ……

Όταν μισείς τον εαυτό σου είσαι ανόητος.

Όταν μισείς τον εαυτό σου και το κρύβεις εισαι συμπλεγματικός.

Όταν μισείς τον συνάνθρωπό σου μισείς πρώτα τον εαυτό σου.

Όταν μισείς τον συνάνθρωπό σου και δεν παραδέχεσαι ότι μισείς τον εαυτό σου, είσαι σχιζοφρενής.

Όταν μισείς τον συμπολίτη σου και λες ότι αγαπάς τον εαυτό σου είσαι θρασύδειλος.

Όταν το άλλοθί σου είναι όλα αυτά δεν είσαι άνθρωπος.

Όταν επικαλείσαι την ιδιότητα του ανθρώπου και δηλώνεις όλα τα προηγούμενα είσαι υπάνθρωπος.

Οταν είσαι υπάνθρωπος, δεν αντιλαμβάνεσαι τις έννοιες του κάλλους, της αρμονίας και της ευγένειας.

Όταν δεν κατανοείς αυτές τις έννοιες δεν μπορείς να είσαι Έλληνας.

‘Οταν ενσωματωνέσαι σ’ όλα τα προηγούμενα και θεωρείς τον εαυτό σου Έλληνα, τότε είσαι Χρυσή Αυγή.

Με αφορμή τη βία που εκδηλώνεται μέσω των ανεγκέφαλων, την κακοήθεια που εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα στην κοινωνική ενσάρκωση της προσαρμοσμένης γεροντικής αδιαφορίας, οδηγείσαι στη λατρεία της νεκρικής ακαμψίας.

Δημήτρης Φ. Λάζαρης,
Αρχιτέκτων.

Επίσης ο πατέρας του τραυματία, Δημήτρης Λάζαρης περιγράφει στην «Καθημερινή» το χρονικό του χθεσινού ξυλοδαρμού του 24χρονου φοιτητή από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής.

Όπως λέει ο κ. Λάζαρης, ο γιος του, σπουδαστής Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης, έπειτα από σχετική άδεια είχε ολοκληρώσει το μεσημέρι της Παρασκευής την αποτύπωση στο παλιό αρτοποιείο του στρατού δίπλα στα κτίρια της Γλυπτοθήκης στο πλαίσιο της διπλωματικής του εργασίας. Καθώς επέστρεφε στο σπίτι του είδε, όπως αναφέρει ο πατέρας του, έξι άνδρες στο πεζοδρόμιο ακριβώς έξω από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής να κάνουν νοήματα προς το μέρος του. «Τους κοίταξε, αλλά δεν έδωσε σημασία», λέει ο κ. Λάζαρης. Οταν διέσχισε τη Μεσογείων και πέρασε προς την πλευρά των ανδρών εκείνοι συνέχισαν να του φωνάζουν και τουλάχιστον τρεις εξ’ αυτών έτρεξαν κατά πάνω του.

Αφού τον κυνήγησαν στα γύρω στενά πρόλαβαν τον 24χρονο στην οδό Παπαδά και τον ξυλοκόπησαν. «Στόχος ήταν μόνο το κεφάλι», λέει ο πατέρας του στην «Κ». Προσθέτει ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες ένας εκ των δραστών ρώτησε το γιο του εάν είναι καλά και όταν εκείνος απάντησε αρνητικά συνέχισε να τον χτυπάει. «Τον έριξε ξανά κάτω και τον τραβούσε από το σάκο όπου είχε τα πράγματά του και τη φωτογραφική του μηχανή, λέγοντας ”Θα σε πάμε στα γραφεία”», λέει ο κ. Λάζαρης. Στη συνέχεια, έπειτα από τις φωνές ανθρώπων στη γειτονιά οι δράστες έφυγαν μαζί με τον σάκο του σπουδαστή.

Best of internet