Quantcast
THE STREAM

Η αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα για ζημιές σε ακυρωτικά μηχανήματα στο Περιστέρι

Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τριών ατόμων, δύο 23χρονων και ενός 39χρονου


THE NEWSROOM · 24 Μαρτίου 2017

 

Τρία άτομα, που συνελήφθησαν στο Περιστέρι, κατηγορούνται για πρόκληση φθορών σε ακυρωτικά μηχανήματα μέσων μαζικής μεταφοράς.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια ερευνών ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ για τον εντοπισμό ατόμων που προκάλεσαν ζημιές σε δύο ακυρωτικά μηχανήματα λεωφορείου, το οποίο πραγματοποιούσε δρομολόγιο στην περιοχή του Περιστερίου, είδαν τα τρία άτομα να γράφουν συνθήματα στους τοίχους ενός σχολείου, και μετά τον έλεγχο που έγινε στην τσάντα του ενός βρέθηκε ένα σημείωμα με δρομολόγια λεωφορείων.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια τους όπου φέρεται να εντοπίστηκαν στοιχεία που ενισχύουν τις υποψίες των αστυνομικών για εμπλοκή των τριών υπόπτων σε βανδαλισμούς στις αστικές συγκοινωνίες. Για την υπόθεση σχημάτισε δικογραφία η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και χθες οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Το τελευταίο διάστημα λόγω των πολλών καταστροφών σε ακυρωτικά μηχανήματα λεωφορείων, τρόλεϊ και μετρό το θέμα είχε αναδειχθεί σε υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα για την ΕΛ.ΑΣ.

Να σημειωθεί ότι και ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε ανακοινώσει πως οι σταθμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα φυλάσσονται στο εξής από αστυνομικούς.

Ο κ. Σπίρτζης διαβεβαίωσε πως «αυτό είναι κάτι που επιτρέπεται να γίνει» προαναγγέλλοντας ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπογραφεί η σύμβαση. Το ζήτημα αυτό συζητείται εδώ και αρκετούς μήνες μεταξύ των δύο πλευρών. Ωστόσο, το προσχέδιο της σύμβασης που είχε ετοιμάσει ο ΟΑΣΑ είχε απορριφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς η ένταξη με τη μορφή κινήτρου στους αστυνομικούς της παροχής ηλεκτρονικών καρτών για την ελεύθερη μετακίνησή τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ως αντιστάθμισμα για τις υπηρεσίες φύλαξης που θα παρείχαν, είχε χαρακτηριστεί «μη μισθολογική παροχή στους αστυνομικούς» και ως εκ τούτου μη σύννομη.

Σε κάθε περίπτωση ο ΟΑΣΑ, πάντως, προσανατολίζεται στην εφαρμογή ενός πολύ συγκεκριμένου σχεδίου συνεργασίας με την Αστυνομία. Στα μέτρα ασφαλείας που έχουν ήδη συζητηθεί συγκαταλέγονται:

• Η φύλαξη δημοσίων χώρων, όπως της οδού Τοσίτσα σε καθημερινή βάση.

• Η φύλαξη των υποδομών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με την τοποθέτηση αστυνομικών σε σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς. Αν και δεν είναι δυνατή η φύλαξη και των 61 σταθμών, συζητούνται οι περιπολίες, ενώ η ομάδα «Δίας» θα μπορεί να αναλάβει τη φύλαξη του τραμ. Οσον αφορά τα οδικά μέσα, ο ΟΑΣΑ προσανατολίζεται να επαναπρογραμματίσει την τηλεματική σε λεωφορεία και τρόλεϊ, ώστε να τεθεί σε λειτουργία ειδικό κουμπί επείγουσας κλήσης στην Αστυνομία όταν ο οδηγός κρίνει ότι υπάρχει κίνδυνος.

 

 

 

 

Best of internet