Quantcast
THE STREAM

Διαγράφηκε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης για το σεξιστικό του tweet (PHOTO)

Εκτός οργάνωσης έβγαλαν τον Μάνο Κούλα οι δηλώσεις του κατά της Σίας Αναγνωστοπούλου


THE NEWSROOM · 23 Μαρτίου 2017

Mάλλον το μετάνιωσε για το υπερσεξιστικό tweet που έκανε ο πρώην διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Μάνος Κούλας, παρότι το διέγραψε όταν έγινε φασαρία γι’αυτό. Όλα είχαν ξεκινήσει από τη δημοσίευση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου για τις επικές δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ το βράδυ της Τρίτης 21/3.

H κ. Αναγνωστοπούλου είχε γράψει:

«Καλώ τις “πουτάνες” γυναίκες του Νότου να υπογράψουμε διακήρυξη η οποία πρέπει να σταλεί στη Ρώμη και να διαβαστεί. Καλώ τις “πουτάνες” του Νότου να αναδείξουμε το ματσό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού (περί αυτού πρόκειται), να αναδείξουμε το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης Ευρώπη»

Η απάντηση του διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης δε θα μείνει στην ιστορία για τη λεπτότητά της μάλλον:

Όπως αναμενόταν, η δήλωση του αντιμετωπίστηκε με κατακραυγή από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όχι μόνο. Σε ανακοίνωση του το κυβερνόν κόμμα κατήγγειλε τις δηλώσεις του κ . Κούλα και ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να τον βγάλει στη σέντρα για να αποδείξει ότι διαφοροποιείται στις απόψεις του:

«Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να σχολιάσει ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Κούλας, τα όσα είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, για τον Γ. Ντάισελμπλουμ είναι χυδαίος και αποκρουστικός.

Το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ επιδόθηκε σε ένα άκρως σεξιστικό υβρεολόγιο, με αφορμή ένα πολιτικό σχόλιο της Σ. Αναγνωστοπούλου για τις υποτιμητικές και σεξιστικές δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup σχετικά με τους λαούς του Νότου της Ευρώπης.

Καλούμε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυρ. Μητσοτάκη, να αποδοκιμάσει έμπρακτα το στέλεχος της νεολαίας του κόμματος του. Σε διαφορετική περίπτωση, θα θεωρήσουμε ότι υιοθετεί τις απόψεις του»

H αντίδραση της πλευράς της ΟΝΝΕΔ δεν ήρθε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά περιλάμβανε τη διαφοροποίηση και την “καρατόμηση” του διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ:

«Οι θέσεις που εξέφρασε ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης σαφώς και δεν εκφράζουν το σύνολο της Οργάνωσης.  Η ΟΝΝΕΔ έχει αποδείξει ότι είναι απέναντι σε ρατσιστικές και σεξιστικές απόψεις.

Ως εκ τούτου η παραίτησή του από τη θέση του Διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης έγινε αποδεκτή.  Με απόφαση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ κ. Κώστα Δέρβου, παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ»

Kι επειδή οι δεξιοί δε θα άφηναν μόνο τους αριστερούς να έχουν τη χαρά να διαγράφουν, τη διαγραφή (εξαναγκασμός σε παραίτηση δηλαδή) επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ πανελλαδικά Κώστςα Δέρβος με ποστ του στο facebook:

Goodnight sweet prince, έχουμε να πούμε εμείς.

Best of internet