Quantcast
THE STREAM

Μεσαιωνικές σκηνές με αλυσοδεμένους ασθενείς σε ψυχιατρείο δημοσίευσαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (VIDEO)

Η πληρότητα στα νοσοκομεία έχει φτάσει το 150%


Τσαγκ · 9 Μαρτίου 2017

Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωση αναφέρει ότι, οι εισαγωγές ασθενών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία και στους ψυχιατρικούς τομείς των γενικών νοσοκομείων, αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο και πλέον η πληρότητα στα νοσοκομεία φτάνει στο 150% με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να είναι σε ράντζα η να φιλοξενούνται σε τμήματα χρονίων περιστατικών τα οποία θα έπρεπε να είναι κλειστά άλλα λειτουργούν λόγω οικονομικής αδυναμίας ανάπτυξης νέων ξενώνων, οικοτροφείων και προστατευόμενων διαμερισμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και στους Ψυχιατρικούς Τομείς των Γενικών Νοσοκομείων εισάγονται εκτός των Ψυχικά Πασχόντων, κοινωνικά περιστατικά (άστεγοι, προνοιακά, χωρίς οικογενειακό περιβάλλον), Ασθενείς που εκτίουν ποινή φυλάκισης για σοβαρά ποινικά αδικήματα (άρθρο 69 του ποινικού κώδικα) και περιστατικά χωρίς να υπάρχουν ανεπτυγμένα θεραπευτικά τμήματα (αλκοολικοί, τοξικομανείς κ.α.)

Το 60% των εισαγωγών είναι με εισαγγελική παραγγελία, αν και το αντίστοιχο ποσοστό στις άλλες χώρες της Ευρώπης είναι 5%. Το υψηλό ποσοστό οφείλεται στην οικονομική και κοινωνική κρίση.

Πέρυσι στο Δρομοκαΐτειο εισήχθησαν 1.970 οξέα περιστατικά, έναντι 1.724 το 2015, 1.503 το 2014 και 2.125 το 2013

Η Παννελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων κατηγορεί το υπουργείο Υγείας ότι με το σ/ν «επιδιώκει τη μεταφορά δραστηριοτήτων από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα», ότι βαίνουν προς κατάργηση τα ψυχιατρικά νοσοκομεία και εισάγεται ο ιδιωτικός τομέας στη διαχείριση της ψυχικής νόσου, καθώς στην ψυχική υγεία θα συμμετέχουν δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες.

Για να τονίσει την άθλια κατάσταση που επικρατεί στην δημόσια υγεία,η Ομοσπονδία δημοσίευσε βίντεο που φαίνονται ασθενείς ψυχιατρείου να είναι δεμένοι στα κρεβάτια τους.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι:

Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόληψης βασανιστηρίων και απάνθρωπης ή υποτιμητικής μεταχείρισης από το έτος 2006, χαρακτήρισε το μέτρο ακραίο και να εφαρμόζεται για πολύ ειδικές περιπτώσεις Ασθενών. Στην χώρα μας το  60% – 80% των ασθενών με εισαγγελική παραγγελία εγκλεισμού καθηλώνονται.

Η ανακοίνωση καταλήγει:

Οι καθηλώσεις ζουν και βασιλεύουν στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, τους Ψυχιατρικούς Τομείς των Γενικών Νοσοκομείων και περισσότερο στον Ιδιωτικό Τομέα. Θα είχαν σχεδόν μηδενιστεί εάν υπήρχε επαρκής αριθμός Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι (ήσυχα δωμάτια).

Oι αυξημένες ανάγκες στην υγεία που είναι απόρροια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, δημιουργούν αυξημένες ανάγκες σε ένα σύστημα που χρόνο με τον χρόνο διαλύεται και αυτό, λόγω της λιτότητας που επιβάλλεται  από την δημοσιονομική πολιτική των μνημονίων και μας χαρίζει εικόνες στα νοσοκομεία που φαίνονται σαν να είναι βγαλμένες από τον μεσαίωνα.

Best of internet