Σίγουροι ότι μας ψεκάζουν είναι ένας στους τέσσερις Έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση

stream

Σίγουροι ότι μας ψεκάζουν είναι ένας στους τέσσερις Έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση

Και περίπου οι μισοί δε θέλουν να χτιστεί τζαμί


THE NEWSROOM · 6 Μαρτίου 2017

1 στους 3 Έλληνες θέλει πίσω τη δραχμή του, 4 στους 10 Έλληνες θεωρούν πλέον τη φοροδιαφυγή ως λογική αυτοάμυνα απέναντι στην υπερβολική φορολογία και 1 στους 4 πιστεύει ότι «μας ψεκάζουν».

Αυτά δείχνει λίγο πολύ η έρευνα του οργανισμού “διαΝΕΟσις” δείχνει μεταξύ άλλων ότι το 1/3 των συμπολιτών μας στην Ελλάδα είναι ψεκασμένο. Ο οργανισμός “διαΝΕΟσις” έκανε έρευνα με δείγμα 1200 ατόμων και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 1/3 Έλληνες πιστεύει ότι μας ψεκάζουν, συμφωνώντας δηλαδή με τις αποκαλύψεις της εθνικής μας συγγραφέως, Χρυσηίδας Δημουλίδου.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε συνεργασία με τη Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Πέραν των αεροψεκασμών, από τη δημοσκόπηση βγαίνουν συμπεράσματα για θέματα όπως η στάση των πολιτών απέναντι στο ευρώ, η θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα, η ταυτότητα των Ελλήνων, η στάση της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η στάση της απέναντι στους θεσμούς και πολλά άλλα.

 

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο ελληνικός λαός (για κάποιο λόγο) δεν φαίνεται να τρέφει και τα θερμότερα συναισθήματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, 6 στους 10 Έλληνες πιστεύουν πως από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε., περισσότερο ωφελημένη βγήκε η Ε.Ε. Την ίδια άποψη έχουν 8 στους 10 Έλληνες αγρότες, ενώ το 49% των Ελλήνων θεωρεί πως η Ελλάδα έχει βγει ζημιωμένη στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση του ελληνικού κράτους σήμερα, 4 στους 10 Έλληνες πιστεύουν πως η πιο επείγουσα μεταρρύθμιση είναι η αλλαγή του φορολογικού συστήματος, ενώ 7 στους 10, δεν πιστεύουν ότι η φοροδιαφυγή θα παταχθεί στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή 6 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι χρειαζόμαστε μικρότερο δημόσιο τομέα.

Tο 42% των Ελλήνων θα ενοχλούνταν από την ανέγερση τζαμιών στην Ελλάδα, τη στιγμή που το 66,5% θεωρεί σωστό τα παιδιά των νόμιμων μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα να λαμβάνουν άμεσα την ελληνική υπηκοότητα.

Best of internet