Quantcast
THE STREAM

Σίγουροι ότι μας ψεκάζουν είναι ένας στους τέσσερις Έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση

Και περίπου οι μισοί δε θέλουν να χτιστεί τζαμί


THE NEWSROOM · 6 Μαρτίου 2017

1 στους 3 Έλληνες θέλει πίσω τη δραχμή του, 4 στους 10 Έλληνες θεωρούν πλέον τη φοροδιαφυγή ως λογική αυτοάμυνα απέναντι στην υπερβολική φορολογία και 1 στους 4 πιστεύει ότι «μας ψεκάζουν».

Αυτά δείχνει λίγο πολύ η έρευνα του οργανισμού “διαΝΕΟσις” δείχνει μεταξύ άλλων ότι το 1/3 των συμπολιτών μας στην Ελλάδα είναι ψεκασμένο. Ο οργανισμός “διαΝΕΟσις” έκανε έρευνα με δείγμα 1200 ατόμων και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 1/3 Έλληνες πιστεύει ότι μας ψεκάζουν, συμφωνώντας δηλαδή με τις αποκαλύψεις της εθνικής μας συγγραφέως, Χρυσηίδας Δημουλίδου.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε συνεργασία με τη Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Πέραν των αεροψεκασμών, από τη δημοσκόπηση βγαίνουν συμπεράσματα για θέματα όπως η στάση των πολιτών απέναντι στο ευρώ, η θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα, η ταυτότητα των Ελλήνων, η στάση της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η στάση της απέναντι στους θεσμούς και πολλά άλλα.

 

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο ελληνικός λαός (για κάποιο λόγο) δεν φαίνεται να τρέφει και τα θερμότερα συναισθήματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, 6 στους 10 Έλληνες πιστεύουν πως από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε., περισσότερο ωφελημένη βγήκε η Ε.Ε. Την ίδια άποψη έχουν 8 στους 10 Έλληνες αγρότες, ενώ το 49% των Ελλήνων θεωρεί πως η Ελλάδα έχει βγει ζημιωμένη στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση του ελληνικού κράτους σήμερα, 4 στους 10 Έλληνες πιστεύουν πως η πιο επείγουσα μεταρρύθμιση είναι η αλλαγή του φορολογικού συστήματος, ενώ 7 στους 10, δεν πιστεύουν ότι η φοροδιαφυγή θα παταχθεί στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή 6 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι χρειαζόμαστε μικρότερο δημόσιο τομέα.

Tο 42% των Ελλήνων θα ενοχλούνταν από την ανέγερση τζαμιών στην Ελλάδα, τη στιγμή που το 66,5% θεωρεί σωστό τα παιδιά των νόμιμων μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα να λαμβάνουν άμεσα την ελληνική υπηκοότητα.

Best of internet