Quantcast
THE STREAM

Μπορεί το τσιγάρο στο σχολείο να σε κάνει πιο μάγκα, αλλά το χόρτο και το ποτό προτιμούν οι έξυπνοι, σύμφωνα με έρευνα

Οι καλοί μαθητές δεν καπνίζουν αλλά πίνουν ποτά και μπάφους λένε οι Βρετανοί επιστήμονες


LUBEN CREW · 2 Μαρτίου 2017

Μπορεί οι έγκυρες έρευνες που έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν το Κουλούρι να αποδεικνύουν ότι το τσιγάρο είναι τελικά μαγκιά, αλλά αυτό που δεν είχε αναφέρει καμία έρευνα μέχρι και σήμερα είναι ότι τα έξυπνα εφηβάκια δεν το ρίχνουν στο τσιγάρο, αλλά στο χόρτο και στο πιοτό.

Συγκεκριμένα, μια έρευνα της Ιατρικής Σχολής του University College του Λονδίνου (UCL) με επικεφαλής τον δρα Τζέιμς Ουίλιαμς, αναλύει στοιχεία από 6.000 παιδιά 11 ετών από σχεδόν 900 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Βρετανίας. Τα παιδιά αυτά παρακολουθήθηκαν, έως ότου έγιναν 19-20 ετών.

Όπως αναφέρουν ο James Williams και ο Gareth Hagger-Johnson για τα αποτελέσματα της έρευνας τους:

H διαπίστωση πως οι έφηβοι με υψηλή ακαδημαϊκή ικανότητα είναι λιγότερο πιθανό να καπνίζουν τσιγάρο, αλλά πιθανότερο να πίνουν αλκοόλ τακτικά και να κάνουν χρήση κάνναβης, συμφωνεί με τα ανάλογα στοιχεία που υπάρχουν για τους ενηλίκους.

Διαπιστώθηκε ότι στην αρχή της εφηβείας τα παιδιά με τις καλύτερες σχολικές επιδόσεις απ’ τη μια είχαν μικρότερη πιθανότητα να καπνίζουν και μεγαλύτερη να πίνουν αλκοόλ, σε σχέση με τους λιγότερο προικισμένους συμμαθητές τους. Είχαν όμως επίσης και μια ελαφρώς μεγαλύτερη τάση για χρήση κάνναβης.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, στο τέλος της εφηβείας οι εξυπνότεροι μαθητές είχαν υπερδιπλάσια πιθανότητα να πίνουν αλκοόλ τακτικά. Ήταν επίσης 50% πιθανότερο να κάνουν περιστασιακή χρήση κάνναβης και είχαν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να κάνουν μόνιμη χρήση, σε σχέση με τους λιγότερο έξυπνους μαθητές.

Αν και πολλοί πιστεύουν ότι οι έξυπνοι μαθητές έχουν απλά μια τάση προς πειραματισμό, ωστόσο οι συντάκτες της έρευνας τονίζουν ότι αυτές τις τάσεις προς το αλκοόλ και την κάνναβη οι καλοί μαθητές δεν τις αφήνουν στο σχολείο, αλλά τις παρουσιάζουν και μετά την ενηλικίωσή τους.

Εν ολίγοις, αγαπητοί φίλοι, λέτε να γιατρεύεται η δυσλεξία με την ινδική κάνναβη;

Best of internet