Quantcast
THE STREAM

Μέσα στο 2017 αναμένεται να ανοίξει το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών στον Δήμο Αθηναίων

Στάχτη να γίνουν όλα πια


Τσαγκ · 2 Μαρτίου 2017

Φαίνεται ότι ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για την δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων. Όπως αναφέρει η Καθημερινή:

Ακόμα και εντός του 2017 ο Δήμος Αθηναίων θα μπορούσε να προχωρήσει στις εργασίες για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών στην ευρύτερη περιοχή του δήμου. Τον δρόμο για τη χωροθέτηση σε οικόπεδο στην περιοχή του Ελαιώνα ανοίγει και το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που από χθες ετέθη σε διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος για τις χρήσεις γης. Το σχέδιο προεδρικού Διατάγματος θα βρίσκεται υπό δημόσια διαβούλευση για 12 ημέρες, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να υποβληθεί για έλεγχο συνταγματικότητας στο ΣτΕ. Από την πλευρά του Δήμου Αθηναίων τονίζεται ότι για να γίνει οποιαδήποτε ενέργεια, θα πρέπει το νομικό καθεστώς να είναι ξεκάθαρο έτσι ώστε να μην υπάρξουν επιπλέον εμπλοκές και καθυστερήσεις που ασφαλώς θα επιβαρύνουν και το κόστος. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει όσον το δυνατόν συντομότερα η υπογραφή του Π.Δ. για τις χρήσεις γης, καθώς η αποσαφήνιση «του τι μπορεί να γίνει σε κάθε περιοχή» συμπεριλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα του μνημονίου

Πριν ένα χρόνο ο Δήμος Αθηναίων βρισκόταν σε αναζήτηση οικοπέδου για να δημιουργήσει το αποτεφρωτήριο, ο χώρος τελικά βρέθηκε στον Ελαιώνα. Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Ν.Παπαχελά, υπάρχει η πολιτική βούληση για να γίνει το έργο, το οποίο σημειώνει ότι δεν θα επιβαρύνει την περιοχή αντιθέτως θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της, αν κρίνουμε από τον αριθμό των Ελλήνων που καταφεύγουν στο εξωτερικό για αποτεφρώσεις.

 

 

 

Best of internet