Quantcast
THE STREAM

Πέθανε σε ηλικία μόλις 36 ετών ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ του Game of Thrones, ο ηθοποιός Νιλ Φίλγκλετον

Ήταν ο ψηλότερος άνδρας στο Ηνωμένο Βασίλειο


LUBEN CREW · 28 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ του “Game of Thrones”, ο  Βρετανός ηθοποιός και πρώην μπασκετμπολίστας Νιλ Φίνγκλετον, πέθανε σε ηλικία μόλις 36 ετών από καρδιακή ανεπάρκεια. Tα καρδιακά προβλήματα δεν είναι ασυνήθιστα σε άτομα με τόσο μεγάλο ύψος, όπως του Φινγκλετον, ο οποίος έφτανε τα 2,32 μέτρα.

Μάλιστα ο βρετανικός σύλλογος ψηλών ανθρώπων (υπάρχει όντως), δήλωσε:

 

Πληροφορηθήκαμε, δυστυχώς, τον θάνατο του Νιλ Φίνγκλετον, του ψηλότερου ανθρώπου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Φίνγκλετον είχε γεννηθεί στο Ντέραμ της βορειοανατολικής Αγγλίας και αρχικά ασχολήθηκε με το μπάσκετ. Έπαιξε σε ομάδες των ΗΠΑ και της Ισπανίας ενώ επέστρεψε στη Βρετανία για να ξεκινήσει καριέρα ηθοποιού.

Έπαιξε στην ταινία «X-men: Η πρώτη γενιά», στους «47 Ronin» με τον Κιάνου Ριβς και φυσικά έπαιζε και στο «Game of Thrones» όπου ενσάρκωνε τον Mag Mar Tun Doh Weg, aka Mag the Mighty.

Το 2006, ο Φίνγκλετον είχε αποκαλύψει ότι όλοι στην οικογένειά του είναι ψηλοί αλλά ο ίδιος ήταν πάντα ο πιο μεγαλόσωμος.

Δεν αισθάνθηκα ποτέ ντροπή για το ύψος μου. Οι άνθρωποι με κοιτούσαν περίεργα, αλλά το είχα συνηθίσει. Ήταν κάτι μοναδικό και ξεχωριστό. (…) Άρχισα να ψηλώνω από την ηλικία των 11. Στα 16, ήμουν 2,25 μέτρα  και σταμάτησα να ψηλώνω στα 18 μου. Αν εξαιρέσουμε τα ηλίθια σχόλια και τις ερωτήσεις είναι υπέροχο να είσαι ψηλός.

Σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ο ψηλότερος άνθρωπος του κόσμου σήμερα είναι ο Τούρκος Σουλτάν Κιοσέν, ο οποίος έχει ύψος 2,51.

Best of internet