Quantcast
THE STREAM

Ακροδεξιός πολιτικός της alt right δηλώνει λατρεία για τους Depeche Mode και οι Depeche Mode δε θέλουν ούτε να τον ξέρουν

Επικοινωνιακό μπουκέτο έφαγε αυτή τη φορά ο υπερασπιστής της φυλετικής υπεροχής των λευκών


President Creed · 24 Φεβρουαρίου 2017

O Richard Spencer, o alt-right πολιτικός, επικεφαλής του εθνικιστικού think tank National Policy Institute και υποστηρικτής της ανωτερότητας της Λευκής Φυλής και, προφανώς, και του Donald Trump, έφαγε πόρτα από το αγαπημένο του συγκρότημα, τους Depeche Mode.Ίσως να θυμάστε τον Σπένσερ από τότε που χαιρέταγε ναζιστικά σε ομιλία του για τον Τραμπ, ή ακόμα περισσότερο μπορεί να τον θυμάστε από το υπέροχο στιγμιότυπο στο οποίο τρώει μπουκέτο από διαδηλωτή.

Ωστόσο, χτες, στο CPAC (Συνέδριο Πολιτικής Δράσης Συντηρητικών), ο Ρίτσαρντ Σπένσερ έκανε μερικές καινούριες δηλώσεις σχετικά με την δύσμοιρη τη μουσική. Την ώρα που ο Σπένσερ συνοδευόταν από την ασφάλεια εκτός του χώρου του συνεδρίου επειδή έσκασε μύτη ακάλεστος, κάποιοι δημοσιογράφοι τον προσέγγισαν, προφανώς με την ελπίδα να καταγράψουν τυχόν καινούριο μπουκέτο και τον ρώτησαν εάν του αρέσει η ροκ μουσική. Ο Σπένσερ δήλωσε στην Olivia Nuzzi των NYT ότι “οι Depeche Mode είναι το επίσημο συγκρότημα της alt-right”.

Στη συνέχεια της δήλωσής του, ωστόσο, ο Σπένσερ φρόντισε να πει στο twitter ότι αστειευόταν και ότι απλά είναι ένας μεγάλος και παλιός θαυμαστής των Depeche Mode.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν θέμα ωρών μέχρι να φάει επικοινωνιακό μπουκέτο και από τους Depeche Mode, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν θέλουν να έχουν καμία απολύτως σχέση μαζί του. Όπως μεταδίδει το avclub.com, ένας εκπρόσωπος των Depeche Mode σε μια δήλωση η οποία απευθυνόταν προ οποιοδήποτε μέσο, δήλωσε:

Eίναι εντελώς γελοίο. Οι Depeche Mode δεν έχει καμία σχέση ούτε με τον Richard Spencer ούτε με την alt right και δεν υποστηρίζουν το μόρφωμα της alt right

Aυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Σπένσερ παραλλήλισε τη Βρετανική synth-pop με την alt-right, αφού στο παρελθόν έχει χαρακτηρίσει τους Depeche Mode και τους New Order ως τα πιο φασιστικά 80s electropop συγκροτήματα (και το έλεγε για καλό):

 

Απολαύστε εδώ το μπουκέτο που έφαγε ο Σπένσερ υπό τους ήχους των Depeche Mode.

Best of internet