Quantcast
THE STREAM

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη Γάλλος μοναχός με κατηγορία ότι νάρκωνε και ασελγούσε σε ανήλικα προσφυγόπουλα

Ο ίδιος είχε ζητήσει από ΜΚΟ να φιλοξενήσει προσφυγόπουλα στο σπίτι του


THE NEWSROOM · 23 Φεβρουαρίου 2017

Κάθε άλλο παρά πρωτάκουστη θα ήταν μια είδηση που αφορούσε στην εκκλησία και την ασέλγεια σε ανηλίκους, όμως η υπόθεση που έρχεται στο φως από τις Αρχές στη Θεσσαλονίκη, είναι ιδιαίτερα ανατριχιαστική και αφορά σε έναν 52χρονο μοναχό ο οποίος νάρκωνε και ασελγούσε σε ανήλικα προσφυγόπουλα.

Με βαρύτατες κατηγορίες παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, ο 52χρονος Γάλλος, ο οποίος κατηγορείται ότι προέβη κατ’ επανάληψη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τεσσάρων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από το Πακιστάν, τα οποία φιλοξενούσε στο σπίτι του στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος, που αυτοπροσδιορίζεται ως μοναχός του Φραγκισκανικού Τάγματος, είχε έρθει στην Ελλάδα στο πλαίσιο προγραμμάτων παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, χωρίς να είναι ακόμα γνωστή η θέση του στο τάγμα των Φραγκισκανών. Τα παιδιά που φιλοξενούσε διέμεναν κανονικά σε κέντρα φιλοξενίας.

 

Ο 52χρονος κατηγορείται επιπλέον ότι χορηγούσε στα θύματά του, εν αγνοία τους, ναρκωτικά χάπια, με τα οποία τα υπνώτιζε, πριν προχωρήσει στις πράξεις που του αποδίδονται. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο 52χρονος είχε φτάσει στο σημείο σεξουαλικής συνεύρεσης κάποιας μορφής με τα παιδιά, χωρίς όμως να στοιχειοθετείται υπόθεση βιασμού.

Η δράση του ήλθε στο φως τον Ιανουάριο, όταν τα παιδιά κατήγγειλαν το περιστατικό στις Αρχές. Ακολούθησε έρευνα της Αστυνομίας στο σπίτι του συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι σκληροί δίσκοι, μία κάρτα αποθήκευσης δεδομένων και ναρκωτικά με μορφή χαπιών. Η σύλληψη έγινε για τα χάπια, όμως η δικογραφία αφορά τις καταγγελίες για ασέλγεια.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 52χρονος μετήχθη νωρίτερα το μεσημέρι στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Εμμανουέλα Κετσιατζή, η οποία του απήγγειλε κατηγορίες για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η δεύτερη πράξη είναι με την ιδιαίτερα επιβαρυντική περίσταση, επειδή συνδέεται με ανήλικα, ενώ επισύρει ποινή που φθάνει τα ισόβια δεσμά.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, όλα ξεκίνησαν όταν ο 52χρονος, απευθυνόμενος σε γνωστή του που δραστηριοποιείται σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στα πέριξ της Θεσσαλονίκης, προσφέρθηκε να φιλοξενήσει ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, παρέχοντάς τους στέγη και τροφή. Έτσι τον περασμένο Γενάρη, ο Γάλλος υπήκοος φιλοξένησε διαδοχικά στην οικία του τέσσερα αγόρια από το Πακιστάν, ηλικίας 14 έως 17 ετών.  

Μάλιστα, την ίδια περίοδο ο ίδιος απευθύνθηκε σε κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση, που ασχολείται με την υποστήριξη παιδιών και νέων, ζητώντας νομική υποστήριξη αναφορικά με το καθεστώς παραμονής στη χώρα μας των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που φιλοξενούσε.

Όταν παιδοψυχολόγος της παραπάνω ΜΚΟ ήρθε σε επαφή με ένα από τα παιδιά, εκείνο αποκάλυψε πως δεν επιθυμούσε να επιστρέψει στο σπίτι του 52χρονου, διότι ένιωθε άσχημα εκεί. Το ίδιο αγοράκι, εκμυστηρεύτηκε ότι ο κατηγορούμενος του χορηγούσε χάπια που δήθεν ήταν για κνησμό και όταν τα έπαιρνε έπεφτε σε «λήθαργο». Φαίνεται δε ότι κατά τη διάρκεια δράσης των υπνωτικών, ο αλλοδαπός προέβαινε σε ασελγείς ενέργειες εναντίον του. Ανάλογες καταγγελίες έγιναν από τα υπόλοιπα αγόρια, γεγονός που κινητοποίησε την Οργάνωση, η οποία απευθύνθηκε στις Αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, αστυνομικοί πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι έφοδο στο σπίτι του Γάλλου, όπου εκτός από ναρκωτικά χάπια, για την κατοχή των οποίων συνελήφθη, κατέσχεσαν έξι σκληρούς δίσκους και μία κάρτα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων που εστάλησαν για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη.

Κατά πληροφορίες, ο συλληφθείς βρισκόταν στην Ελλάδα στο πλαίσιο προγράμματος παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Best of internet