Quantcast
THE STREAM

Μόνο στην Ελλάδα χρειάζεται οι τεχνικοί της ΔΕΗ να βγάλουν οδηγίες χρήσης για τους χαρταετούς

Πώς να μην πάθετε ηλεκτροπληξία σε 4 απλά βήματα


LUBEN CREW · 22 Φεβρουαρίου 2017

Οδηγίες χρήσεως για πέταγμα χαρταετού χρειαζόμαστε, αγαπητοί φίλοι, ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται να πιστεύει το Γραφείο Τύπου της ΔΕΔΔΗΕ, της θυγατρικής εταιρίας της ΔΕΗ που διαχειρίζεται τη διανομή ηλεκτρικού ρεύματος.

Με Δελτίο Τύπου με τίτλο “Προσοχή στο πέταγμα των χαρταετών” η εταιρία προειδοποιεί για τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας αλλά και διακοπής ρεύματος από άπειρους πιλότους χαρταετών. Αφού το αλεξικέραυνο έχει εφευρεθεί εδώ και άπειρα χρόνια από τον Μπέντζαμιν Φράνκλιν, μάλλον θα είναι εντελώς αχρείαστο εν έτι 2017 να πάθετε ηλεκτροσόκ από το χαρταετό σας, αγαπητοί φίλοι.

Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας:

1. μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα

2. μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:

3. ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή

4. επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Υπηρεσίες του ανά τη χώρα.

 

Το μόνο παρήγορο είναι ότι ως συνήθως πάνω από τους μισούς δεν θα καταφέρουν καν να σηκώσουν τον χαρταετό, οπότε φανταζόμαστε ότι έτσι ελαττώνεται και ο κίνδυνος για ηλεκτροπληξίες.

 

Best of internet