Quantcast
THE STREAM

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε τις ποινές του Γιάννου Παπαντωνίου και της γυναίκας του για το ψευδές πόθεν έσχες του 2009

Δεν υπάρχει καμιά καλοσύνη πια


LUBEN CREW · 15 Φεβρουαρίου 2017

uhds

Δεν έδειξε έλεος ο Άρειος Πάγος στο χτυπημένο από τη μοίρα ζεύγος Παπαντωνίου. Τα τέσσερα χρόνια φυλάκισης  και το χρηματικό πρόστιμο των 10.000 που είχε επιβληθεί στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και στη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου, επικυρώθηκε σήμερα από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του οικονομικού έτους 2009.

giannos3232

Πιο συγκεκριμένα, το άπορο ζεύγος καταδικάστηκε για τη δήλωση πόθεν έσχες του 2009, στην οποία δεν είχε συμπεριληφθεί η κατάθεση της Σταυρούλας Κουράκου στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία. H τραπεζική κατάθεση την οποία έβγαλε στη σέντρα η λίστα Λανγκάρντ, περιείχε το μικροποσό των 1.311.000 ευρώ.

papantonioy_koyrakoy

Η σημερινή απόφαση του Άρειου Πάγου απέρριψε τους ισχυρισμούς των Παπαντωνίου, βάσει των οποίων αιτούνταν να ανατραπεί η δευτεροβάθμια απόφαση και άρα την έκριναν ως ορθή στο ανώτατο επίπεδο. Είναι γνωστό ούτως ή άλλως πως το ζεύγος Παπαντωνίου έχει φάει ξανά καμπάνα για ανακριβές πόθεν έσχες και για προηγούμενα χρόνια, αλλά με μικρότερες ποινές.

587331new

Eμείς από την άλλη θα θυμόμαστε για πάντα τη βίλα του Γιάννου Παπαντωνίου, ένα από τα κοντινότερα σε ζιγκουράτ πράγματα που έχουν φτιαχτεί σε αυτή τη χώρα.

 

 

Best of internet