Quantcast
THE STREAM

Στο χαντάκι με μια σφαίρα στο κεφάλι βρέθηκε το πτώμα του αρχηγού της Κου Κλουξ Κλαν

Το πτώμα ανακάλυψε μια οικογένεια που είχε πάει για ψάρεμα στο ποτάμι


THE NEWSROOM · 13 Φεβρουαρίου 2017

Κακά τα νέα για τους φασιστο-υπέρμαχους της λευκής υπεροχής στις ΗΠΑ. Μια οικογένεια είχε πάει για ψάρεμα στο ποτάμι Big River στο Μιζούρι, και παραλίγο να μαζέψει το πτώμα του επικεφαλής του Κου Κλουξ Κλάν. Όπως διαβάζουμε στον TIME, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου βρέθηκε νεκρός ο αρχηγός της Κου Κλουξ Κλαν, την εξαφάνιση του οποίου είχαν δηλώσει οι οικείοι του την περασμένη εβδομάδα. Η σορός του 51χρονου Φράνκ Ανκόνα βρέθηκε πεταμένη σε ένα ποτάμι στο Μιζούρι.
kkk-wizard-e1486930841437

usa

Ο Ανκόνα είχε τον ανώτατο «βαθμό» του Imperial Wizard στις τάξεις της Traditionalist American Knights της ΚΚΚ έφερε βάσει της αρχικής νεκροψίας τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι. Μάλιστα η σύζυγός του, Μαλίσσα Ανκόνα, φέρεται να είπε στους ανακριτές ότι τον είδε τελευταία φορά την Τετάρτη, όπου ο ίδιος κλήθηκε υποτίθεται να κάνει μια παράδοση εκτός Πολιτείας για τη δουλειά του.

Οι τοπικές αρχές, ωστόσο, διαπίστωσαν πως δεν είχε ανατεθεί καμία παράδοση στον Ανκόνα, ενώ ο εργοδότης του ανέφερε την εξαφάνισή του όταν δεν πήγε στη δουλειά την Παρασκευή. To αυτοκίνητο του θύματος είχε βρεθεί πριν από τη σορό του, την Πέμπτη, από ένα φύλακα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δασών, αλλά το γεγονός δεν κίνησε υποψίες αφού δεν είχε αναφερθεί ακόμη η εξαφάνισή του Ανκόνα.

frank-ancona-3

Ο σερίφης της Κομητείας της Γουάσινγκτον χαρακτήρισε τη δολοφονία του 51χρονου αρχηγού της ΚΚΚ ως μια «τραγική και παράλογη πράξη βίας». Πάντως σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του θύματος στο Λίντγουντ προέκυψαν πολλά ανησυχητικά ευρήματα. Το χρηματοκιβώτιο είχε παραβιαστεί και ήταν κενό αλλά οι τοπικές αρχές δεν φαίνεται να πιστεύουν πως πρόκειται για διάρρηξη.

589fc43934db2.image

Οι Αρχές ερευνούν το σπίτι των Ανκόνα στο Μιζούρι μετά την ανεύρεση της σορού του Φρανκ Ανκόνα

Επίσης, έλειπαν από το σπίτι του Ανκόνα όλα τα όπλα του, με εξαίρεση ένα. Η σύζυγος του θύματος δήλωσε πως ο σύζυγός της τα πήρε μαζί του όταν έφυγε την Τετάρτη, αλλά μέλη της οικογένειάς του που ήταν κοντά στο ζευγάρι δηλώνουν πως ο Ανκόνα δε θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο.

Ο δε αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Γουίλιαμ Ντίκι δήλωσε πως έχει αμφιβολίες για τους ισχυρισμούς της Μαλίσσα, ενώ εστιάζει σε μια ανάρτησή της στο Facebook την ημέρα που πέθανε ο σύζυγός της, στην οποία δήλωνε πως αναζητά συγκάτοικο επειδή ο σύζυγός της σχεδίασε να καταθέσει αίτηση διαζυγίου.

 

Φανταζόμαστε ότι θα γίνει κάποια επιμνημόσυνη δέηση στην Αχαΐα.

Best of internet